Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 KIKÄRTSFÄRS MED RUCOLAYOGHURT Detta
är så otroligt mycket godare än vad det låter. Rutorna är perfekt mat när man ska bjuda många; suveränt på en buffé och som picknickmat. FÖR 4- 6 PERSONER 2 burkar kikärter å 400 g 6 kokta potatisar, ca 600 g 2 vitlöksklyftor 1 chilifrukt 1 salladslök 1 knippe persilja 2 ägg smör till formen salt, peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt på ugnen på 175°C. 2. Låt kikärterna rinna av. Finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Strimla salladslöken och hacka persiljan. 3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Smaksätt med salt och peppar. 4. Vill du har mer »tugg« på färsen så spara lite hela kikärter och vänd ner efter mixning. Smörj en ugnssäker form med smör och tryck ut färsen i formen. Ställ in i ugnen i 30 minuter. 5. Ta ut formen och skär kakan i bitar. Servera kall eller varm. Yoghurtsås Skölj och grovriv eller strimla 1 äpple. Skär 1 knippe rucola i grova bitar. Blanda detta med 2 dl matlagningsyoghurt och smaksätt med salt och peppar. För alla? SALLAD MED GRYN OCH ROSTADE ROTFRUKTER Till den här rätten kan du använda couscous, bulgur och till och med quinoa, som är ett spännande gryn. Couscous finns nu i många butiker - och quinoa är dess efterföljare. Den sötsyrliga smaken av granatäpple och torkade vinbär/blåbär i salladen är jätteläcker till de rejäla rotfrukterna. FÖR 4 PERSONER 3 dl couscous, bulgur eller quinoa 2 sötpotatisar, ca 900 g 2 palsternackor, ca 400 g 2 morötter, ca 300 g 1 bit rotselleri, ca 250 g 1/2-1 tsk salt 2 stick- eller salladslökar 1 granatäpple 1 dl torkad bärmix, blåbär/körsbär 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka couscous, bulgur eller quinoa enligt anvisningen på förpackningen. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Skala potatis och rotfrukter, skär i grova bitar, potatisbitarna något större än rotfrukterna. Lägg i en långpanna och ringla olivolja över. Salta. 4. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Rör om då och då. Sötpotatis bränner lätt fast. 5. Skär sticklöken i strimlor. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda de kokta grynen med bärmix, granatäpple, lök, citronsaft, olivolja och krydda med salt och peppar. 6. Lägg de rostade rotfrukterna på en tallrik och lägg på grynsalladen. Rotfrukterna ska vara varma och salladen kall/ljummen. Quinoasallad Innehåller inte mjölk eller ägg. Quinoa är glutenfri, medan bulgur och couscous innehåller gluten. Lins- och potatispytt Innehåller inte gluten eller ägg. Välj att steka i olja i stället för smör, så blir den även mjölkfri. Uteslut i så fall även gurkraita. Tom Ka Ga i Soppan innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongen vid mjölkallergi. Morots- och korianderscones Innehåller gluten och mjölk, även ägg kan förekomma i sconesmixen. Kikärtsfärs med rucolayoghurt Innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. Använd olja till formen i stället för smör och uteslut rucolayoghurten vid mjölkallergi. Morotspuckar med couscous Innehåller gluten, ägg och mjölk. Servera ris i stället för couscous, så blir rätten glutenfri. Minipanzanellor Brödsalladen innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i brödet.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40