Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Ta dig tid Känn dofterna frän ugnen
av kyckling, vin, vitlök, salvia och prosciutto. Sitt ner en stund och invänta maten, reta aptiten med en god ostbit som doppas i het balsamdipp och känn lugnet. AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON Fördelarna med art laga hela middagen i ugnen är mänga , men det jag uppskattar mest är tiden att fa samlas en stund innan man sätter sig till hords. Hä r har jag lagat en smakrik kyckling med potatis allt-i-etr som är inspirerad av den italienska kalvrätten saltimbocca. Idén till halsamdipp komme r frän Sydafrika dä r jag blev bjuden på en vinägerdrink som var baserad pa lagrad rödvinsvinäger och smaksatt med chili. Uppfriskande och gott före maten. OST MED BALSAMDIPP Får- och getost i olika former blir en smakrik kombination med den sötsyrliga balsamdippen. Men även mer neutrala ostar passar utmärkt. FÖR 4 PERSONER 4 msk balsamvinäger 2 msk råsocker 2 krm sambal oelek ca 200 g blandad ost tex chévre och greve rucolasallad 1 tsk olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Koka vinäger, socker och sambal oelek någon minut i en liten kastrull. Häll upp i små glas. 2. Skär osten i tärningar. Blanda salladen med lite olivolja. 3. Doppa osten i balsamdippen och servera salladen till. För alla? Ost med balsamdipp innehåller inte gluten eller ägg. Den som har problem med mjölk kan byta ut osten i receptet mot tofu. SALVIAKYCKLING MED PROSCIUTTO OCH POTATIS Här har jag använt färsk kycklinglårfilé, som är saftigare än kycklingfilé från bröstet. De säljs oftast i tråg med 8 stycken, vilket väger ca 450 g. 1 stället för prosciutto kan man ta svensk lantskinka eller rökt skinka. FÖR 4 PERSONER 3/4-1 kg potatis, mjölig sort 3 vitlöksklyftor 3 dl vatten 2 dl torrt vitt vin 2 msk olivolja 2 msk konc kycklingfond 1 krm svartpeppar ca 450 g kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfilé 8 färska salviablad eller 1 tsk torkad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 8 små skivor prosciutto, ca 100 g 1 ask cocktailtomater, ca 250 g GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala och skiva potatis och vitlök. Lägg det i en långpanna. 3. Blanda vatten, vin, olja, kycklingfond och peppar och häll det över potatisen. Stek i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 4. Lägg i ett salviablad eller lite torkad salvia i varje kycklinglårfilé eller skär ett snitt i kycklingfilén och lägg i salvian. Krydda med salt och peppar. Vik ihop och fäst med en tandpetare. 5. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna tills de får färg. Linda skinkskivorna runt kycklingen. Skölj och dela cocktailtomatema. 6. Lägg kycklingen och cocktailtomaterna i långpannan bland potatisen när det återstår ca 1 5 minuter. Späd med 1 - 2 dl vatten. Servera kycklingen med potatisen och strö gärna över lite hackad färsk salvia. För alla? Salviakyckling med prosciutto och potatis innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men bryn kycklingen i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör och kontrollera för säkerhets skull innehållet i kycklingfonden, sa passar rätten även den som har problem med mjölk.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40