Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Goda fyllningar I V4 v i I y IV. %mj
} %J I V/ w4 \M » V Den vanliga limpmackan med ost blir man lätt trött på. Prova i stället några goda fyllningar i matsäcksmackorna. Tank på att använda ett lite kraftigare bröd så att det inte blir för blött, exempelvis grahamsbullarna, långpannebrödet eller morotsbrödet från brödreportaget på sidan 13. Lägg mackorna i smörgåspapper och gärna i små lådor så att de inte kladdar. Fyllningarna passar självklart lika bra till mellanmålet hemma. AV JAN HEDH FOTO KLAS ANDERSSON 1 . HE T TONFISKRÖR A TILL 6 SMÖRGÅSAR 6 små bröd eller 12 brödskivor bordsmargarin 1 burk tonfisk i olja 1 dl konserverade majskorn 1-2 vitlöksklyftor 2 msk chilisås 2 msk créme fraiche 2 msk majonnäs ev salt 6 cocktailtomater GÖR SÅ HÄR: 1. Låt tonfisken rinna av. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser utom tomaterna till en röra. Smaka ev av med salt. 2. Dela bröden. Bre margarin på den undre skivan. Fyll med röra. Lägg på en cocktailtomat. 2. RIMMA D OXTUNG A TILL 6 SMÖRGÅSAR 12 brödskivor bordsmargarin ca 18 skivor rimmad oxtunga 2 msk dijonsenap 1 - 2 msk riven pepparrot 1 saltgurka GÖR SÅ HÄR: 1. Bre brödet tunt med senap. Strö över rikligt med riven pepparrot. Lägg på tungan och täck med tunna skivor saltgurka. 2. Smöra den andra brödskivan och lägg den ovanpå och tryck till lite lätt. 3. KAVIARRÖR A En klassisk svensk fyllning. Gott! TILL 6 SMÖRGÅSAR 12 brödskivor 4 hårdkokta ägg 2 msk finhackad dill 2 msk finhackad gräslök 4 msk kalles kaviar 2 msk majonnäs GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka äggen. Rör samman alla ingredienser. 2. Stryk röran på 6 brödskivor. Lägg en skiva ovanpå och pressa lätt. 4. OST . LÖ K & KRASS E En macka med ost och skinka är väl så klassiskt att det nästan blir tråkigt i längden. Men byt den vanliga osten mot lite krämig blåmögelost och lägg i några lökringar så händer det saker. TILL 6 SMÖRGÅSAR 12 brödskivor bordsmargarin 2-3 skivor blamögelost per macka 1 -2 skivor skinka per macka rödlöksringar krasse GÖR SÅ HÄR: 1. Bre bröden med bordsmargarin. 2. Lägg 1 - 2 skivor skinka och 2-3 skivor blamögelost på hälften av bröden. Lägg på rödlöksringar och klipp över krasse. 3. Lägg på de resterande bröden och tryck till.
Buffé Sida 40