Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 i SALT SJU MED LOK&POTATIS FÖR 4 PERS
ONER ca 450 g urvattnad steksill (2 paket) 1 kg potatis 1 gul lök 1 purjolök 2 dl grovhackad persilja, 1-2 krukor beroende på storlek + 1 kruka till serveringen smör eller flytande margarin 1 msk färskpressad citronjuice, eller 2 tsk konc från flaska DESSUTOM : 4 ugnsfolieark å ca 30x40 cm GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen med skal. 2. Skala och dela löken på mitten. Skär den i strimlor. Skölj och strimla den ljusa delen på purjon. Blanda persilja, lök och purjolök i en bunke. 3. Dela sillfiléerna i 8 bitar. Smöra mitten på ena halvan av foliearken. 4. Lägg på en liten »näve« lökblandning på den smörade delen av arket. Lägg sedan på sillbit, lökblandning, sillbit och lite lökblandning överst. 5. Droppa citronjuice över och ev lite smör/flytande margarin. Vik ihop paketen enligt anvisning. 6. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i 12-15 minuter. 7. Skiva den kokta potatisen och lägg på 4 tallrikar. Klipp upp paketen. Lägg över innehållet med en stekspade, häll över spadet och strö över lite finhackad persilja. Ät genast. För alla? Innehåller inte gluten eller ägg. Välj mjölkfritt margarin eller olja, så blir rätten även mjölkfri. Titta: Potatisbullartta blir en Quick bra vegetarisk bas. I stället for fläsket kan man marinera tofu (sojabönsost) i olja OCJJ vinäger, steka den i olja och smaksätta. éi Easy MANDEL- OCH POTATISBULLAR MED FLÄSK & LÖK FÖR 4 PERSONER Grovriv 5 stora skalade kokta potatisar (ca 800 g) i en skål. Blanda försiktigt ner 2 uppvispade För alla? Mandel- och potatisbullar med fläsk och lök innehåller inte gluten eller mjölk. Ägg ingår. | potatissmeten med en stor ske i får gärna bli lite ojämna i kar Jacob: Min absoluta sillfavorit är lerpottesill, men den här sttabbvarianten är smakmässigt i stort sett lika bra. Tina: Jag skulle vilja ha något sött till löken odi silletts sälta. Vad tror du om russin? en skvätt Jacob: Varför inte? Eller kanske gräddfil. ägg och 1 dl mandelspån. Smaksätt med salt och peppar. Klicka ca 112 dl stora portioner i en het oljad stekpanna. Stek potatisbullarna gyllengula på bägge sidor, låt dem bli lite ojämna i formen. Varmhåll i ugnen (150°C). Beräkna ca 3 potatisbullar var. Finhacka 1 gul lök och strimla 1 paket skivat, rimmat sidfläsk (ca 250 g). Fräs detta på medelvärme tills löken mjuknat. Smaksätt med kryddpeppar och svartpeppar. Lägg upp bullarna på tallrikar tillsammans med lök- och fläskblandningen. Servera gärna med rårörda lingon.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40