Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 CURRYDOFTANDE LINS- OCH POTATIS PYTT
Underbara indiska smaker och dofter. Vill man ha det hela lite såsigare kan en gurkraita vara på sin plats. Den gör man genom att blanda naturell yoghurt med lite mynta, gurka och finhackad rödlök. FÖR 4 PERSONER 21/2 dl gröna linser 8 potatisar, ca 700 g 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) 1/2 g saffran (1 paket) 2 tsk curry 1 tsk spiskummin 2 kanelstänger smör eller margarin salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och koka linserna ätmjuka enligt förpackningens anvisning. Skala och skär potatisen i tärningar. Lös upp saffranet i lite kokande vatten. 2. Fräs potatis i matfettet tillsammans med curry, spiskummin och kanel. Slå över buljongen och saffranet och låt småputtra i ca 20 minuter. 3. Lägg i de kokta linserna och blanda runt. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt ris och ev raita. MINIPANZANELLOR En panzanella är en italiensk brödsallad. Här gör vi små portionsfrallor fyllda med samma smaker. Vill du »såsa« till det ytterligare passar det med en kryddig tomatås. Egenhändigt tillverkad eller köpt, det är en smaksak. Till det en grönsallad med nötter och aprikos. 8 STYCKEN 8 små frallor 2 avokador 1 röd lök 2 tomater 1 gul paprika 200 g tärnad fetaost 1 kvist rosmarin salt peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skär av locket på frallorna. Gröp ur inkråmet. Skär små tärningar av inkråmet och locket och rosta dem lätt i ugnen. Vill man göra det extra kul kan man rosta dem med olivolja och lite vitlök. 3. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda med fetaost. Fyll frallorna och gratinera i ca 10 minuter i ugnen. Servera med en blandad grönsallad med aprikoser och nötter, och tomatsås om så önskas. THAISOPPA MED MOROTSSCONES Jag brukar kalla det för en Tom utan gai. för här serveras den klassiska thaisoppan tom ka gai utan kyckling. Jag vet inte hur det är med er, men själv äter jag faktiskt soppan för den sagolika smakens skull, inte för kycklingbitarna. FÖR 4 PERSONER 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) Morots- och korianderscones Sätt ugnen på 250°C. Skala och riv 2 morötter. Hacka 1 knippe färsk koriander. Blanda 1 paket sconesmix, 500 g, med de rivna morötterna och koriandern. Häll i vattnet (mängden som anges på paketet) och arbeta ihop till en deg. Forma till scones. Strö över 1 msk sesamfrön och gourmetsalt. Grädda i ca 10 minuter. 1 bit ingefära 1/2 chilifrukt 2 citrongrässtjälkar rivet skal av 2 lime 2-3 potatisar 2 morötter 100 g shiitakesvamp 2 stick- eller salladslökar 8 minimaj s 1/2 paket sockerärter å 200 g 1 burk kokosmjölk, ca 400 g 2 krm salt 2-3 msk pressad limejuice GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp grönsaksbuljong. Finhacka ingefära och kärna ur och finstrimla chilifrukten. 2. Strimla citrongräset och stöt citrongräs, limeskal, chili och ingefära i mortel. Smaksätt buljongen med det. 3. Skala och tärna potatis och morot. Skölj och strimla stick-/salladslöken. Låt detta koka mjukt i buljongen. 4. Skär svampen i mindre bitar och lägg i det tillsammans med minimajs och strimlade sockerärter på slutet. Tillsätt kokosmjölken och pressad lime och koka upp. Smaka av med salt. Tips! Får du tag på citrongräs, frys in det som inte går åt. Perfekt att ha på lut i frysen.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40