Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Tina: Jag älskar asiatisk mat och kry
ddar gärna med färsk koriander och lime. Jag skulle nog kunna tänka mig både koriander och lime till också. hoisin-kycklingett Quick & Easy HOISIN-KYCKUNG FÖR 4 PERSONER 4 kyckiingfiléer, ca 500 g 1 röd paprika 1/2-1 röd chilifrukt 1 gul lök 1 burk böngroddar, ca 400 g 2 dl grovhackad persilja, 1 - 2 krukor beroende på storlek 1 dl hoisinsås, eller någon aromatisk grillsås Om du har risrester i kylen blir det här en riktigt lättlagad risrätt. Tänk på det nästa gång du kokar ris - gör dubbel mängd. RIS- & VITKALSFRÄS MED RÄKOR OCH STEKT ÄGG FÖR 4 PERSONER Fräs 100 g strimlad purjolök, 100 g strimlad vitkål och 1 strimlad gul lök tills grönsakerna börjar ta färg i en het, lätt oljad stor stekpanna. Rör ner ca 8 dl färdigkokt ris. Låt riset och grönsakerna fräsa några minuter. Krydda med 4 msk sojasås och 4 msk sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner 250 g skalade räkor. Stek 4 ägg. Lägg upp risrätten med ett ägg på toppen. För alla? Innehåller inte gluten eller mjölk, men kontrollera sweet chilisåsen för säkerhets skull. Servera rätten utan ägg, så passar den även äggallergiker. salt, peppar olja till foliearket 200 g asiatiska äggnudlar DESSUTOM: 4 ugnsfolieark å ca 30x40 cm GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och dela löken, skär den i tunna skivor. 3. Blanda böngroddar, persilja, lök, chili och paprika i en skål. Smaksätt med hoisinsåsen. Salta, peppra och blanda väl. 4. Skär grova skåror, kryssmönster, tvärs över kycklingfiléema och krydda med salt och peppar. 5. Olja mitten på ena halvan av foliearken. Fördela hälften av blandningen mitt på den oljade delen. Lägg på filéerna och fördela resten av grönsaksblandningen över. Vik ihop paketen. 6. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Vänta någon minut innan paketen öppnas. 7. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på paketet. 8. Lägg upp nudlarna i djupa skålar. Klipp upp paketen och lägg över kyckling och grönsaksblandning med en stekspade. Servera med extra hoisinsås. För alla? Innehåller inte mjölk, men kontrollera såserna och nudlarna. Gluten och ägg ingår, men servera ris i stället för nudlar, så passar rätten även dessa allergiker. Skär skåror i kycklingfiléerna. Skär tvärs över; att det bildas ett kryssmönster. Quick & Easy KYCKLINGSOPPA Koka 200 g äggnudlar enligt anvisningen på paketet, eller använd rester. Koka upp 1 liter vatten med 2 hönsbuljongtärningar. Sänk värmen. Tillsätt 4 msk sweet chilisås, 1 msk soja och 1/2 tsk sesamolja. Plocka köttet från en halv färdiggrillad kyckling och blanda ner i buljongen. Tillsätt nudlarna. Låt sjuda i någon minut tills allt blivit varmt (nykokta nudlar tillsätts precis före serveringen). Rör till sist ner ca 1 dl grovhackad färsk koriander eller 1 tsk torkad samt 2 dl strimlad purjolök. Lägg upp nudlarna i soppskålar och häll över buljong. För alla? Innehåller inte mjölk, men kontrollera buljongtärning, chilisås, kryddor och nudlar. Gluten och ägg ingår.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40