Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 KQRV MED ROTFRUKTER I OLBULJOMG FÖR 4
PERSONER 600 g falukorv ca 200 g morot ca 200 g palsternacka 1 gul lök 150 g kinakål 2 dl ljus öl, klass 2 eller 3 1 msk olivolja + olja till foliearken 2 tsk citronjuice, färskpressad eller 1 tsk från flaska 2 tsk konc kycklingfond (flaska) eller 1/2 hönsbuljongtärning ev 2 tsk senapsfrö salt, peppar 4 lagerblad 4 eller 8 portioner couscous DESSUTOM: 4 ugnsfolieark å 30x40 cm GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Dela falukorven på längden i 2 delar. Skär tvärs över i 112 cm tjocka skivor (halvmånar). Skala och skär morötterna och palsternackorna i tunna slantar. Skala och dela löken, strimla så tunt som möjligt. Skär kinakålen i strimlor. 3. Blanda allt utom lagerbladen och couscousen i en skål. 4. Olja mitten på ena halvan av foliearken. Fördela blandningen mitt på den oljade delen av arken. Lägg ett lagerblad överst. Vik ihop paketen. 5. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i 12-15 minuter. 6. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Tina: Vi har alltid i en klick smör i kokvattnet när vi kokar couscous. Odi så blir det extra fint med lite gurkmeja i vattnet. Jacob skär morot och palsternacl i sneda tunna slantar, För alla? Innehåller inte ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull buljong eller fond. Välj ris i stället för couscous, så blir rätten även glutenfri. Quick & Easy 7. Klipp upp foliepaketen. Lägg över blandningen med en stekspade. Servera med couscous. Jacob: Till couscousen passar det bra med en klick stark chilisås, eller varför inte prova med harissa eller aijvar relish. Tina: Även om couscousen går snabbt att koka är det ändå några moment att tänka på. Därför tycker jag att det är smart att koka dubbel mängd för att ha färdig till salladen, som passar som »restmat«. När couscousen rörs ner i salladen ska den ju dessutom vara kall. Jacob: Couscousen blir extra god med lite finhackade örtkryddor. Ta tex några matskedar finhackad persilja och gräslök. För alla? Innehåller inte mjölk eller ägg. Välj ris i stället för couscous till den som inte tål gluten. COUSCOUSSALLAD MED RÖKT FISK OCH AVOKADO FÖR 4 PERSONER Lägg restcouscousen i en skål eller koka 4 portioner couscous och låt svalna. Blanda couscousen med 1/2 dl olivolja och 3 msk citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar. Krama ur saften från en paket tinad bladspenat, grovhacka denna, pressa 2 vitlöksklyftor, finhacka 1 rödlök samt grovhacka ca 2 dl persilja. Blanda alla ingredienser väl och tillsätt ev mer salt och peppar. Lägg upp salladen i djupa skålar. Avsluta med att skiva över mogen avokado samt några skivor rökt lax, ca 150 g till 4 personer, eller 1 böckling till varje.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40