Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 PIZZASALLAD En storfavorit bland bar
nen, men den tycks aldrig bli lika god hemma som på pizzerian. Recepten varierar - det här fick vi av Pizzeria Jasmine på Söder i Stockholm. Kålen måste strimlas mycket fint, gärna i matberedare, och salladen ska helst stå någon dag innan den serveras. FÖR 4 PERSONER 1/2 vitkålshuvud, ca 500 g ca 1 dl paprikasallad från burk 1 dl matolja 1 - 2 msk vit vinäger salt, grovmalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Strimla kålen fint. Helst ska kålen även stötas för att salladen ska bli riktigt saftig. Blanda med väl avrunnen paprikasallad efter smak. 2. Gör en dressing av olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner i salladen. Låt gärna salladen dra över natten. Fö r alla? Pizzasallad innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Energi ochnäringsfakta i 100 g ätlig del Vitka 23 kcal , 1,4 g protein , 0,1 g fett , 4 g kolhydrater , 2 g kostfiber , 27 0 m g kalium , 4 5 m g kalcium , 3 6 m g c-vitamin . Savoyka 2 4 kcal , 2 g protein , 0,1 g fett , 3,6 g kolhydrater , 2,5 g kostfiber , 230 m g kalium , 35 m g kalcium , 31 m g c-vitamin . HUSETS SNABBA KALSOPPA Aldrig mer burk när man prövat hemlagad soppa. Kålen behöver inte brynas för att soppan ska bli god - och man slipper lukten. FÖR 4- 6 PERSONER 500-750 g vit- eller savoykål 2 morötter 2 palsternackor 1 stor klyfta rotselleri 11/2 liter oxbuljong från tärning 1 krm timjan 4 svartpepparkorn hackad persilja 1. Skala grönsakerna. Strimla kålen och skär rotsakerna i små bitar. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka upp på nytt. Skumma ytan och tillsätt sedan timjan och pepparkorn. Koka sakta tills grönsakerna känns lagom mjuka, ca 20 minuter. 2. Servera soppan het med persilja över. Starka små korvar eller hemlagade frikadeller kan koka med en kort stund på slutet om man vill ha soppan mer mättande. Fö r alla ? Husets snabba kålsoppa innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera buljongtärningen för säkerhets skull vid mjölkallergi. Frikadellerna är glutenfria. Uteslut ägget vid äggallergi och bind samman färsen med 1/2-1 msk potatismjöl i stället. Uteslut grädden vid mjölkallergi och använd i stället vatten eller Ramlösa. Frikadeller Arbeta ihop 200 g fläskfärs, 1 ägg, salt och peppar och 1 dl kaffegrädde. Koka upp 5 dl oxbuljong. Klicka ner färsen med en tesked i buljongen och koka frikadellerna i ca 10 minuter. Lägg de färdiga frikadellerna i soppgrytan och slå sist den silade buljongen.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40