Buffé 1
Lys upp bordet med färg MUMSIGA MARÄNGER Välj kul
ör på hushållsfärgen efter eget tycke och smak! GER CA 12 STYCKEN CITRONTRYFFEL MED LAKRITS Ljuvliga tryffl ar som är enkla att göra. Vit choklad med rivet citronskal och turkisk peppar-karameller. GER 25 STYCKEN 200 + 200 g vit choklad 8 turkisk pepparkarameller ½ dl vispgrädde finrivet skal av 1 citron ev guldpärlor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka 200 g choklad och karamellerna. 2. Koka upp grädden med citronskalet i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Tillsätt chokladhacket och rör till en slät smet. 3. Rör ner karamellhacket och ställ i kylen 1 timme. 4. Forma till ca 25 små bollar. Ställ i kylen ca 1 timme. 5. Smält 200 g choklad över ett vattenbad. Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper. 6. Garnera ev med guld pärlor. Låt stelna i kylen. Förvara i kylskåp i en burk med lock. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. 3 äggvitor 1+1 dl socker ½ krm salt några droppar hushållsfärg strössel GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 100°C. 2. Vispa äggvitor, 1 dl socker och salt till ett riktigt fast och hårt skum med elvisp i en bunke. 3. Vänd försiktigt i resten av sockret och några droppar hushållsfärg. 4. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Garnera med strössel. 5. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme. Stäng av ugnsvärmen och låt gärna marängerna stå kvar och torka 3–4 timmar. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. och pysslig påskbuff é Färgsprakande B U F F É 3 • 2013 19 Gnistrande garnityr