Buffé 1
Mars: INNEHÅLL NR 3 • 2013 Jobbiga ligaturer… 6 M
ånga har mejlat mig och kommenterat Buff és nya design. Massor med beröm; tack tack! Men, och det brukar ofta komma ett men, ett stort antal har undrat vad det är för konstiga streck mellan vissa bokstäver som vi börjat med. Vissa har kallat det skräp, men även kraftigare omdömen har fällts... Ligaturer kallas »skräpet«, och det är en sammanbindning av två eller fl era bokstäver. Gult i glaset Ligaturer är i och för sig inte något nytt påhitt, utan dessa har använts ända sedan boktryckarkonstens födelse på 1400-talet. Men nu har de fått en renässans. Och vårt nya, trendiga typsnitt Tisa är fyllt med »roliga« ligaturer. Ligaturer som vi tyckte gav tidningen ett extra personligt uttryck. Men eftersom vi gör tidningen för er läsare, och inte för oss själva, var det enkelt att plocka bort »skräpet«. Det kan löna sig att mejla! Jag hoppas nu att läsningen av det här påsknumret ska bli extra njutbar. Njutbart har det i alla fall varit för mig. Inte minst då jag fått testäta alla maträtterna. Påskens lammrätter är absolut i en klass för sig. Speciellt då de serveras med massor av sköna gröna tillbehör! Tony Wallin, chefredaktör tony.wallin@otw.se Gult i glaset! Mixa 1 banan, 2 dl fryst mango i tärningar (125 g), 1 skalad citron och ½ skalad röd grapefrukt. Servera! Psst, på tal om vårtecken ... GLASSIGT JOBB! Ett vårtecken, så gott som något, är när glassnyheterna fyller våra frysar. Pinnar, strutar och lådor lyfter redaktionens humör i veckor. Årets stora glädjeämne var alla glassar med spännande »vuxensmak«. Till exempel »salt karamell« där söt kola får ett härligt lyft av havssalt, en smakkombo som vi applåderat på finkrogen. Redaktionens favorit blev utan tvekan pepparrotsgräddglassen med citronsylt. En glass som också för tankarna till fine dining. Detta är en glass med bra drag i pepparroten och som passar perfekt till påskens rökta laxskiva med färsk sparris! En förrättsglass! Chokladälskarna tog ett glädjeskutt när de två första Magnumnyheterna i den nya serien 5 Kisses plockades fram. Förutom god choklad bjuds det på en crème brûléeinspiration och en meringue et fruits rouges; alltså maräng och röda bär. Båda sorterna fick betyg som förde tankarna till heta vårkyssar... 14 18 23 24 27 31 37 39 Färgglad påskmeny Hovmästarräkor. Laxtartar med gurka och krasse. Äggröra med böckling. Lammracks med ört- och pistaschcrust, böncrème och spenat. Marängbakelse med limekräm och frukt. Food walk i Williamsburg Friterad ansjovis med het aioli. Pulled pork med inlagd rödlök. Pyssligt påskgodis Citrontryff el med lakrits. Mumsiga maränger. Marsipanpotäter. Påsktårta. Linas curry Bakad gräddfi l med rökt lax. Jordnötsvinägrett. Basilikasill. Glasståg. Mötet: Kalvbonde Uppfödaren Börje Larsson svarar på frågan varför svenskt kalvkött är dyrare än importerat. Varvad kärlek Grönskön smörgåstårta. Lax- och räkfyllning. Vardagslyx med miljötänk Tagliatelle med rökta blåmusslor. Bakad jordärtskockssallad. Flygande Jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter. Godaste lammsteken Långkokt lammstekt i olivolja. Matcheckar att vinna! Läs tidningen, svara på frågorna och du har chansen att vinna matcheckar på 300 kr. Laga sesamglass med ananas. Glad påsk Vi bjuder på pysseltips och läckra påskrecept! Loving Kiss Meringue et fruits rouges innehåller bl a skogsbärssås, sötade tranbär och marängbitar. Pepparrot och citron är vårens mest spännande smaknyhet. En glass som kan serveras till förrätten... Skanna QR-koden med ICAs nya app för att få månadens Buff érecept i mobilen. Tävla om matcheckar sidan 39 27 recept Modern smörgåstårta! Hett