Buffé 1
3 fyllda ÄGGSKAL Töm äggen. Måla och pimpa skalen
. Fyll dem med goa grejer. Kul & överraskande! Fyll äggkopparna med skott strax före servering HOVMÄSTARRÄKOR Härliga räkor och salt laxrom garneras med snygga sparrisöron. Snabb att svänga ihop med färdig hovmästarsås. FÖR 6 PERSONER 500 g frysta räkor med skal ¾ dl hovmästarsås 3 msk strimlad salladslök 3 msk lax- eller stenbitsrom 6 kokta gröna sparristoppar 6 tvättade äggskal GÖR SÅ HÄR: 1. Tina och skala räkorna. Grovhacka dem. Blanda med hovmästarsås, salladslök och hälften av rommen. 2. Fördela blandningen i äggskalen. 3. Dela de kokta sparristopparna på längden. Tryck snyggt ner dem i äggen. Garnera med resterande rom. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i hovmästarsåsen. Gör äggfri: kontrollera innehållet i hovmästarsåsen. Uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar. ÄGGRÖRA MED BÖCKLING OCH KAPRIS Mild och krämig röra med rökig böcklingsmak och kryddig kapris. FÖR 6 PERSONER 4 ägg ½ krm salt 1 ½ msk majonnäs 100 g rensat böcklingkött 2 msk finhackad rödlök 2 msk finhackad gräslök 2 msk finhackad kapris 6 tvättade äggskal GÖR SÅ HÄR: 1. Knäck äggen (spara skalen) i en liten kastrull. Vispa sönder dem lätt. Tillsätt saltet. Tillaga på medelvärme, rör försiktigt då och då med en träsked tills det blir en krämig äggröra. Lägg i en skål och låt svalna. 2. Blanda försiktigt med majonnäsen. 3. Plocka ca ¾ av böcklingen i mindre bitar. Blanda ner i äggröran. Fördela detta i äggskalen. 4. Blanda rödlök, gräslök och kapris. Toppa äggen med kaprisblandningen samt bitar av resterande böckling. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i majonnäsen. Innehåller ägg. LAXTARTAR MED GURKA OCH KRASSE Lyxig klassiker i ägg med asiatiska smaker. Väljer du inte leröy- eller salmalax så ta laxfi lé som varit fryst i minst tre dygn. FÖR 6 PERSONER 200 g skinnfri laxfilé, gärna leröyeller salmalax 1 ½ dl skalad, urkärnad och fintärnad gurka 1 ½ tsk finriven ingefära 1 ½ tsk flytande honung 1 msk japansk soja ¾ tsk sesamolja ½ tsk salt 1 ask smörgåskrasse 6 tvättade äggskal GÖR SÅ HÄR: 1. Skär laxen i mycket fi na tärningar. Blanda lax, gurka, ingefära, honung, soja, sesamolja, salt och klippt krasse. 2. Låt stå ca 30 minuter i kylen. 3. Fördela laxtartaren i ägg skalen. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar. Så fi xar du äggskalen Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större. Du behöver tomma och sköljda äggskal. Dessutom behövs äggfärg, gnuggbokstäver eller små bokstavsklistermärken och penslar. Finns i hobbyaff ärer. Gör så här: Måla äggskalen i en svag färg. Ställ dem upp och ner på exempelvis ett bakgaller och låt torka helt. Gnugga försiktigt fast gnuggbokstäverna med till exempel en glasspinne på äggskalen.