Buffé 1
Allt om lamm och Gourmetkockar älskar lamm för kö
ttets höga kvalitet ynka 1 kilo per person och år. Kanske är det 1 2 Rulad av tunnbringa Receptet finns på ICA.se 1 Lammbaklägg En delikatess, köttet lossnar nästan av sig självt från benet när det tillagats länge. Kan grillas efter kokning för en fantastisk matupplevelse. Lammbaklägg är en mycket prisvärd del på lammet. 3 2 Lammstek En tradition att bjuda på till påsk. Annars är hösten en bra tid för att köpa svenskt lamm. Då gör höstlammen entré i köttdisken. De har fin fettsammansättning och utpräglad smak efter att ha betat ute i det fria hela sommaren. 3 Lammrostbiff med kappa Passar synnerligen bra att ugnssteka, gärna med fettkappan kvar för mer smak. Fjärilskotlett och lammracks Dessa kommer från mellandelen och är extra möra och fina. Fjärilskotletten kallas även för »lammchops« och passar finfint på grillen. Lammracksen kan tillagas hela i ugnen eller på grillen och skivas upp innan servering. Dryckestips Välj ett milt rödvin för att balansera upp lammköttets milda smak, förslagsvis en Syrah eller Pinot Noir. Till kryddigare lammrätter föreslår vi gärna ett kraftigare vin, som en Bordeaux. Vatten smaksatt med rosmarin är ett gott alternativ. Förberedelser Ta fram köttet i god tid. Det ska vara rumstempererat när du börjar tillagningen. På så sätt undviker du att köttet kan bli segt.