Buffé 1
»Förvara dessa läckra munsbitar i kylen så blir d
e så där mumsigt sega.« FRI FRÅN GLUTEN, MJÖLK OCH ÄGG FUDGE BROWNIES Grymt vuxengodis till kaffet med kraftig chokladsmak. Dessutom lätt att göra många av och förvara i frysen. GER CA 30 BITAR 250 g mörk choklad 250 g mjölkfritt margarin 2 dl socker 2 dl sojamjöl 1/2 dl kakao 2 tsk bakpulver 3 tsk No-Egg (äggersättning perfekt till bakverk, sås, kräm eller äggfri maräng) mjölkfritt margarin till formen kakao att pudra över GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Klipp ut en bit bakplåtspapper, lika stor som formens botten, och lägg i bottnen på formen. 3. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Tillsätt margarinet och smält på svag värme. 4. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner chokladblandningen. Vispa gärna lätt med en ballongvisp så att ev klumpar försvinner. 5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös när den tas ut. 6. Låt kakan svalna. Ställ i kylen att stelna ca 2 timmar. Skär längs med kanterna och stjälp upp kakan. Skär i bitar. 7. Lägg upp browniebitarna på ett fat. Pudra över kakao. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Var noga med att välja ren, mörk choklad av god kvalitet. BAKA SOCKERFRITT! Byt socker mot samma mängd stevia strö för en sockerfri fudge brownie som blir minst lika god och söt. Det är inte ens säkert att gästerna märker skillnad! 20 BUFFÉ 3 • 2 012 VANILJCUPCAKES MED STRÖSSEL OCH FROSTING Bjud på något annat än sockerkaka. Den vågade testar med lakritsströssel och hallonfrosting. FRI FRÅN GLUTEN, MJÖLK OCH ÄGG GER 12 STYCKEN 100 g mjölkfritt margarin 2 dl sojamjöl 1 dl rismjöl 1 1/2 dl potatismjöl 2 1/2 dl socker 1/2 msk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 5 msk äppelmos finrivet skal av 1/2 citron 1 1/2 dl varmt vatten GARNERING blandat strössel + vanilj- frosting (se nästa sida) lakritsströssel + hallonfrosting (se nästa sida) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smält margarinet. Pensla en muffinsplåt med plats för 12 muffins med lite av det smälta margarinet. 3. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, äppelmos, citronskal och vatten. Vispa med en ballongvisp tills ev klumpar är borta. 4. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med en sticka eller gaffel för att vara helt säker. Ta ut och låt svalna något innan de lyfts ur muffinsplåten. 5. Garnering: Blanda ihop valfri frosting. Bred ett tunt lager frosting runt cupcaken där bakformen vanligtvis brukar