Buffé 1
TESTLAGA HEMMA – TYCK TILL PÅ WEBBEN Gillar du at
t laga mat och vill få chans att tycka till om kommande recept i Buffé? Då är Testlagarna något för dig! I varje nummer presenterar vi fem testlagare som belönas med matcheckar. Kanske blir det du nästa gång? Som testlagare ger vi dig en unik möjlighet att laga utvalda rätter efter provlagning i vårt eget provkök, men före publicering. Nytt för i år är att alla som vill kan vara med och testlaga. Gör så här: Gå in på ICA.se/Testlagarna och anmäl dig. Vi mejlar ut fem nya recept i god tid. Testlaga ett eller flera av dessa och kommentera respektive rätt på webben. Vad tyckte du om smaken? Hur var rätten att laga? Skulle du vilja förändra den på något sätt? Från varje testlagaromgång väljer vi ut fem testlagare som får sina kommentarer publicerade i tidningen. Dessa belönas med 400 kronor vardera i matcheckar. Ytterligare tio testlagare får trisslotter för 100 kronor. VÄND OCH SE MÅNADENS TESTLAGARKOMMENTARER MÅNADENS LÄSARRECEPT FRÅN EN TESTLAGARE BELÖNAS MED 1 000 KR PESTOQUINOA MED KRISPIGA GRÖNSAKER Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa tillsammans med vitlöksfrästa grönsaker och smulad salladsost. Toppen som bufférätt! FÖR 4 PERSONER 2 dl quinoa (gärna tricolore) 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 2 morötter (ca 200 g) 1 zucchini (ca 300 g) 1 ask körsbärstomater (250 g) 3 msk röd pesto 1 paket salladsost eller fetaost (150 g) persilja till garnering olivolja salt, grovmalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. 2. Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna. 3. Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i 2 msk olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar 4. Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat. 5. Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu. INSKICKAT AV: THERESE FRELIN/34 ÅR/KALMAR Gör som Therese SKICKA IN DITT BÄSTA RECEPT ÄR DU TESTLAGARE och har ett recept du vill dela med dig av? Gör som Therese och skicka in det till oss! Publicerade bidrag får 1 000 kronor i matcheckar. Läs mer på ICA.se/lasarrecept. »Vi äter den här rätten minst en gång i veckan... Så enkel att laga, nyttig och jättegod till grillad kyckling, ugnsbakad lax eller en köttbit. Men den passar även utmärkt som vegetariskt alternativ.« BUFFÉ 3 • 2 012 29 FOTO CHRISTINA SUNDIEN