Buffé 1
buffé ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt: 020
-83 33 33 (helgfri mån–fre 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-728 23 00 Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm Besök/Bud: Hälsingegatan 49 E-post: red.buffe@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktörer: Lina Wallentinson (tjänstledig), Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Lars Eriksson Red.assistent: Richard Hante Webbredaktör: Sophie Ekman, sophie.ekman@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anna Hedström, Christina Karlsson, Harriet Tiderman-Säfwenberg, Marie Wass Produktion: OTW Communication, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buffe hittar du information om rekvisita och matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnare i Buffés tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på ICA.se Nästa nummer kommer 18 april GRILLSTART Vårens första, ljuvliga grilldofter sprider sig över landet. Vi mjukstartar med grillrätter som går snabbt och enkelt. Och så njuter vi av de första rabarberna i såväl desserter som bakat. För alla som är i färd att planera årets studenfest bjuds en läcker buffé. Egen korv som passar grillen. Frossa i rabarber. Äntligen grilldags! BUFFÉ 3 • 2 012 39 Rosa, pirat eller Hollywoodfruar? Buffés formgivare Lascha, hans fru Anette och deras vänner vet hur man temafestar! BJUD PÅ ROLIGASTE FESTEN Oavsett om du bjuder in till bröllop, studentmottagning eller 50-årskalas blir det ofta roligare med ett tema för festen. Eller ha temat som anledning att ha fest! Nöj dig med en färg eller låt temat genomsyra allt från klädsel, mat och dryck till miljö och dukning. 40-ÅRSFEST I ROSA Enkelt tema som går att dra hur långt som helst. Rosa inbjudan, rosa dukning, rosa boa och rosa champagne. Plus rosa klädsel på gästerna, allt från rosa slips till rosa tränings overall dök upp. Ja må hon leva – ett liv i rosa! PIRATFEST PÅ BÅT Gå ihop med några kompisar, hyr ett skepp, klä dig som Jack Sparrow och hota gästerna med kölhalning om de inte kommer piratklädda. Toppa med filmmusiken från »Pirates of the Caribbean« och överraska dödskallarna med att spruta eld ... HOLLYWOODFRUAR I LIMO Det hela börjar med att gästerna får åka limousine runt kvarteret (kostar cirka 1 600 kr för en timme), gå av på röda mattan och mötas av fotoblixtar, snittar och bubbel. Där är festen igång med en rivstart. Alla älskar glamour. ...OCH FLER FESTLIGA TEMAN Fira att Stockholm Marathon fyller 100 år med maratonfest. Kom i löparkläder, ät bananer och drick sportdryck. Vem orkar längst? Håll cocktailparty utomhus med ljusa kostymer, klänningar, plockmat, tjusiga drinkar och spel som krocket, kubb och boule. ALLTID I BUFFÉ – 50 VINNARE! Ha maskerad med tema superhjältar, Las Vegas, Vilda Västern, din favoritserie eller film. Med mat, dryck och musik i samma anda. Be alla bära huvudbonad; t ex keps, hatt, basker, hårband, studentmössa, hjälm, plym eller fez. Arrangera barnkalas för vuxna med fiskdamm och glasstårta. Välj ett årtionde, t ex 60-tal; spela bara 60-talsmusik, framåtkammat på herrarna och uppkammat på damerna. Dela med dig av ditt bästa festtema på ICA.se/buffe Vi lottar ut matcheckar à 300 kronor till 50 vinnare. TÄVLA OM MATCHECKAR Gör så här: Skriv ner rätt svarsrad på ett vykort och skicka till: Buffé 109 89 Stockholm, mejla raden till tavling.buffe@formapg.se eller gå in på ICA.se/buffe – senast den 10 april vill vi ha ditt svar. Tävlingsvillkoren finns på ICA.se/buffe. Där presenteras också vinnarna från den 18 april. 1. Vad garneras laxen med? A. Kummin B. Fänkål C. Anis 2. Vad är taleggio för slags ost? A. En kittost B. En hårdost C. En ädelost 3. Hur tycker Testlagarna till om våra recept? A. Via telefon B. Via webben C. Via mejl 4. Vilket mjöl har Mattias i sina fudge brownies? A. Vetemjöl B. Rismjöl C. Sojamjöl 5. I vad gräddar Berit sin laxpaj? A. Långpanna B. Portionsformar C. Springform