Buffé 1
utan tillagning ANTIPASTO MISTO Ett par fat med k
allskuret ser generöst och inbjudande ut. Vi har valt salami, chorizo, lufttorkad skinka och lomo (lufttorkad fläskfilé). Det passar även med mortadella, pastrami, bresaola, kalkonbröst och rökt skinka. Beräkna 50 g charkuterier per person. Separera gärna skivorna och lägg upp dem snyggt och luftigt. Garnera med färska rosmarinkvistar och lime- eller citronklyftor. Komplettera med oliver, marinerade kronärtskockor och grillad paprika – eller andra delikatesser på burk. Sätt extra piff på oliverna med citron i bitar, pressad vitlök och torkade örter, t ex rosmarin, oregano och timjan. Ringla god olivolja över paprikan. Strö över flingsalt och mal över peppar. Vill du komma billigare undan så marinera kronärtskockorna och rosta paprikorna själv. Recepten hittar du på ICA.se/buffe. Satsa på få, väl utvalda rätter på buffén. Komplettera med bröd, frukt, sallad, charkuterier, oliver och andra delikatesser som går att köpa färdigt för en riktigt läcker festmåltid. BUFFÉ 3 • 2 012 7