Buffé 1
Säkra kort »Sött, frasigt, segt och så choklad!«
CHOKLADMARÄNGTÅRTA MOJITO Sött, frasigt, segt och så choklad! Bjud på en spännande tårta inspirerad av latinodrinken mojito med lime och mynta. Bottnarna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt. Räkna med strykande åtgång … FÖR 10 PERSONER 6 äggvitor 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 3 msk kakao 3 dl socker färska hallon och mynta till garnering extra hallon till servering FYLLNING 2 äggulor 3/4 dl florsocker finrivet skal av 1 lime 1 msk färskpressad limejuice 2 msk hackad färsk mynta 3 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Vispa äggvitor och citron juice till ett hårt skum med elvisp. 3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet. 4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. 5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar. 6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner lime skal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten. 7. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Innehåller ägg. BUFFÉ 3 • 2 012 27