Buffé 1
Förstärk medelhavstemat med ett rosmarinkryddat p
izzabröd. Receptet hittar du på ICA.se/buffe. Medelhavsgott Basilika, sparris och olivolja. Vitlök, citron och sardeller. Festmat i medelhavsstil som gillas av de flesta! extra saftig HONUNGSKYCKLING Glazen gör kycklingen glansig och lite sötsyrlig i smaken. Välj helst filéer med skinn, t ex av majskyckling, som blir extra saftiga. FÖR 10 PERSONER 1,5 kg kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn) salt, peppar citronklyftor och bladpersilja till garnering HONUNGSGLAZE 1 dl japansk soja 1 dl flytande honung 1 dl chilisås av ketchuptyp 2 msk senap 1 tsk paprikapulver DAGEN FÖRE FESTEN: 1. Blanda ingredienserna till glazen. 2. Krydda kycklingfiléerna runt om med 1 1/2 tsk salt och 3 krm peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skeda över 1/3 av glazen. 3. Ställ plåten i kall ugn. Sätt ugnen på 175°C. Tillaga kycklingen tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca 30 minuter. Skeda över glazen ytterligare 2 gånger under tillagningstiden. 4. Låt svalna. Skär i skivor och ställ i kylen. 4 TIMMAR FÖRE SERVERING: 5. Lägg upp kycklingen på ett fat och låt stå framme i rumsvärme. STRAX FÖRE SERVERING: 6. Garnera med citronklyftor och persilja. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 8 BUFFÉ 3 • 2 012 alltid uppskattad POTATISSALLAD MED BASILIKAVINÄGRETT Underbar doft av basilika. Med bacon och sparris blir det en riktig fullträff! FÖR 10 PERSONER 1,8 kg delikatesspotatis (se tips sid 7) 2 paket bacon (à 140 g) 500 g färsk grön sparris 1 knippe salladslök (125 g) salt, peppar BASILIKAVINÄGRETT 1 kruka basilika 1 dl vit balsamvinäger 2 dl olivolja 1 tsk socker 1–3 DAGAR FÖRE FESTEN: 1. Börja med vinägretten. Mixa basilika, vinäger och olja (inte helt slät) med stavmixer eller i matberedare. Krydda med socker, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Ställ i kylen. DAGEN FÖRE FESTEN: 2. Ta fram vinägretten. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av och låt ånga av väl. Skär i bitar. Blanda med vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen. 3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka baconet grovt. Blanda med potatisen. Ställ i kylen. 4. Bryt av den nedre torr a delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i iskallt vatten ca 5 minuter. Skär i bitar. 5. Strimla salladslöken. Förvara sparris och salladslök var för sig i kylen. 4 TIMMAR FÖRE SERVERING: 6. Blanda potatis, sparris och salladslök. Lägg upp i en eller flera skålar. Mal över peppar. Låt stå framme i rumstemperatur. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. såsen som gör det! SALSA VERDE Skönt grön sås med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Perfekt till kycklingen med sitt söta honungstäcke. FÖR 10 PERSONER 2 dl plockad persilja 4 sardeller i olja 2 skalade vitlöksklyftor 4 msk kapris 3 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja svartpeppar 1–3 DAGAR FÖRE FESTEN: 1. Grovmixa persilja, sardeller, vitlök och kapris med stavmixer eller i matberedare. Blanda med citronjuice och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylen. 30 MINUTER FÖRE SERVERING: 2. Lägg upp såsen i en skål. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.