Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
UTBLICK MÅNADENS MATDESTINATION London Mångkultur
ella London är sällan så härlig som i vintertider! Här ryms imponerande sevärdheter, livliga marknader och all världens mat. Matig serie för mellandagarna Ledighet betyder tid för serietittande! Samla dina matintresserade vänner och familjemedlemmar och bänka er framför Netfl ix-serien Breakfast, lunch & dinner. Efter succén Ugly Delicious från 2008 är kocken och tv-profi len David Chang tillbaka med en ny, stjärnspäckad matserie: Breakfast, lunch & dinner. I fyra avsnitt får vi följa med David till fyra olika platser i världen, där han tillsammans med en kändis äter sig igenom dagens tre mål. Bland resmålen fi nns städer som Vancouver och Phnom Penh, och på gästlistan står Seth Rogen, Chrissy Teigen, Lena Waithe och Kate McKinnon. FRUKOST Albion – 2–4 Boundary Street Den trevliga bistron Albion gömmer sig på en bakgata i trendiga Shoreditch. Här serveras klassisk brittisk frukost med finess. Välj en rejäl Full English med ägg, bacon, korv, hash brown och bönor så står du dig garanterat ända fram till lunch! LUNCH Borough market – 8 Southwark Street ll och under december även söndagar. Här bjuds på mat från världens alla hörn och det finns något för alla. MIDDAG EN HIMMELSK HYBRID Vad får man om man korsar en croissant och en muffi n? En cruffi n, såklart! På patisseriet Mr. Holmes Bakehouse i USA bakas fantastiska bakverk av croissantdeg med klassiska muffi nsfyllningar. Och om du ändå har vägarna förbi, missa inte deras ljuvliga doughnuts fyllda med kräm eller sylt. Dishoom – 12 Upper St. Martin’s Lane Indiska Dishoom finns på fem adresser i staden. Den första filialen öppnade 2010 och ligger i Covent Garden i centrala London. Med hjärtat i Bombay, utmärkt service och en magisk långkokt svart daal går gästerna därifrån både mätta och belåtna. Zero waste på Nolla Inga papperskorgar, inga plastredskap och inga plastförpackningar. På fi nska restaurangen Nolla tar man begreppet zero waste på fullaste allvar. I Helsingfors ligger, enligt krogguiden 360 Eat Guide, Nordens bästa zero waste-restaurang – Nolla. Restaurangens koncept bygger på en idé om att kreativitet och mat går hand i hand med hållbarhet, vilket resulterat i ett nära samarbete med såväl designer som ingenjörer och arkitekter. Från endast ekologiska och lokalproducerade råvaror till personalkläder och presentkort i återvinningsbara material: Nolla ger restaurangbranschen en anledning att tänka om – och tänka nytt – kring sin påverkan på miljön! Den my rande matmar nk aden Borough Market håller öppet måndag till lördag, 11 BUFFÉ #12/2019
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET