Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
HUMMERSALLAD MED MARINERAD MOROT 8 PERSONER / 45
MIN INGREDIENSER 4 kokta humrar 200 g morötter 150 g sockerärtor 2 msk mild olivolja 2 tsk fi nrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 65 g späda salladsblad salt, svartpeppar dillkvistar till garnering Hummermajonnäs 2 ½ dl majonnäs 2 msk konc hummerfond 1 ½ tsk dijonsenap 1 ½ tsk vinäger GÖR SÅ HÄR 1. Hummermajonnäs: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. 2. Skala morötterna. Skär i tunna remsor längsmed med en skalare eller mandolin. Lägg i kallt vatten. 3. Koka sockerärtorna ½ minut i saltat vatten. Kyl snabbt i en bunke med isvatten. Strimla ärtorna. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Lägg i kylen. 4. Blanda moroten med olja, citronskal och -juice, 2 krm salt och 1 krm peppar vid servering. Fördela sallad, morot och sockerärtor på åtta tallrikar. Toppa med majonnäs, hummer och dill. KRÄMIG SVAMPSOPPA 8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ca 500 g kastanje- eller skogschampinjoner 5 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 4 msk smör 3 dl vitt vin 3 msk konc grönsaksfond 1 liter vatten 5 dl vispgrädde 1 dl kall mjölk (3 %) salt krutonger och fi nskuren gräslök att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. 2. Fräs lök, vitlök och svamp i smöret i en kastrull ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt vinet och koka tills ca 1 dl återstår. 3. Tillsätt fond och vatten och koka ca 5 minuter. Blanda ner grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät och sila ev genom en fi nmaskig sil. Smaka av med salt. 4. Tillsätt mjölken och mixa så att soppan får ett fi nt skum vid servering. Toppa med krutonger och gräslök. TIPS! Kombinera rätt recept med rätt dryck. Du hittar alla dryckestips på sidan 21. 15 BUFFÉ #12/2019 ›
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET