Loading...
Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
VARDAG PAD THAI 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER
› TIPS! Byt ut kyckling mot tofu. 180 g risnudlar 6 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor 100 g purjolök 100 g morot 100 g vitkål 350 g kycklingfiléer 1 msk ättiksprit (12 %) 2 msk konc kycklingfond 1 ½ dl ostronsås 2 msk kinesisk soja 1 msk asiatisk fisksås 2 msk strösocker 2 stora ägg 2 dl krossade osaltade jordnötter 150 g färska böngroddar GÖR SÅ HÄR 1. Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med 2 msk olja så de inte klibbar ihop. 2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj purjolöken noga. Skala moroten. Strimla purjolök och morot. Skär kålen i mindre bitar. Strimla kycklingen. Rör ihop ättika, fond, ostronsås, soja, fisksås och socker. 3. Hetta upp en wokpanna med 4 msk olja. Fräs vitlök och kycklingen ca 3 minuter tills kycklingen är klar. Knäck äggen och rör ner tillsammans med nudlarna, purjolök, morot, vitkål och såsen. Fräs 4–5 minuter. Toppa med jordnötter och böngroddar. Smaka på chilin innan du tillsätter den då styrkan varierar från frukt till frukt. Recept på kycklingspett med jordnötssås finns på buffe.se. 29 BUFFÉ #12/2019 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET