Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
VARDAG SPRING ROLLS MED BIFF OCH JORDNÖTSDRESSING
4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 skivor entrecôte à 200 g ca 12 rispapper 100 g glasnudlar 2 msk olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 50 g smör 2 krossade vitlöksklyftor Jordnötsdressing 2 msk ättiksprit (12 %) 2 ½ dl vatten 1 dl strösocker 2 tsk salt 1 dl lätt krossade jordnötter 1 finhackad röd chili 1 finhackad schalottenlök ½ kruka finhackad koriander Sallad 1 liten morot ½ gurka ½ påse ruccola à 65 g ½ kruka koriander GÖR SÅ HÄR 1. Jordnötsdressing: Blanda ättika, vatten, socker och salt i en kastrull och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna lite. Rör ner jordnötter, chili, schalottenlök och koriander. 2. Sallad: Skala moroten. Hyvla gurkan och moroten tunt med en potatisskalare. Blanda med ruccola och koriander. 3. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. 4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Krydda köttet med salt och peppar. Stek 1–2 minuter på varje sida och tillsätt smör och vitlöken mot slutet. Ös köttet med smöret ca 2 minuter och lägg på ett fat. Ta stekpannan från värmen, lägg ner glasnudlarna och blanda runt. Låt köttet vila minst 10 minuter. 5. Skär köttet i tunna skivor. Fyll en stor skål med varmt vatten. Doppa ett rispapper i taget snabbt i vattnet tills det mjuknar lite. Lägg en näve sallad, lite glasnudlar och 2–3 skivor kött på rispappret. Vik in kanterna och rulla ihop. Upprepa med resterande rispapper. Servera rullarna med dressingen. 28 BUFFÉ #12/2019
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET