Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Hollandaise Ploc
ka fram ingredienserna. Perfekt till fiskrätter, skaldjur och späda grönsaker. Lär dig bemästra en av såskonstens mest älskade klassiker: hollandaise! M TIPS! Vispa ihop alla ingredienser utom smöret. Har såsen skurit sig? Rädda den genom att knäcka en ny äggula i en annan kastrull och försiktigt hälla ner den skurna såsen under kraftig vispning. HOLLANDAISESÅS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g smör 3 små äggulor 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk vatten 2 krm salt ½ krm peppar Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under vispning. Servera gärna med halstrad pilgrimsmussla som lyxig förrätt. 35 BUFFÉ #12/2019 GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en kastrull på låg temperatur och skilj det klara smöret från den vita bottensatsen. Spara det klara smöret. 2. Vispa ihop äggulor, citronjuice, vatten, salt och peppar på låg värme till en tjock kräm. Se till att äggkrämen och det smälta smöret har ungefär samma temperatur, ca 50° C. 3. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Späd ev med lite mer vatten om såsen känns för tjock och smaka ev av med mer salt. STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO MATHIAS NORDGREN O F L E R A T S K L O R F I N N S P Å B U F F E . S E
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET