Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
BUFFÉ REDER UT FÖRSÄLJNING Under 2018 såldes det,
enligt branschorganisationen Nielsen, 601 miljoner liter komjölk i Sverige. Motsvarande siffra för vegetabiliska mjölksubstitut var 31 miljoner liter. Slutsats Av allt detta har vi lärt oss att det fi nns goda skäl att välja både mjölk och de vegetabiliska alternativen. Problemet är inte valet av det ena eller det andra så mycket som ensidigheten i sig, i vår kost såväl som i livsmedelsproduktionen. Vi valde havredryck till vetebullarna. / 25 BUFFÉ #12/2019 Källor The role of dairy and plant based dairy alternatives in sustainable diets, SLU, 2018. Mjölkprodukter och vegetabiliska alternativ till mjölkprodukter – miljö, klimat och hälsa, EU-projektet Matlust, 2018. Nielsen. Livsmedelsverket. Livsmedelsförsäljningsstatistik 2018, SCB, 2019. Sustainable Diets and Biodiversity, FAO, 2010.
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET