Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER VARDAG Thailändska Dina f
avoriträtter från thairestaurangen är enklare att laga än du tror. Wichudaporn Chaiyasaeng delar med sig av sina allra bästa recept för hemmakockar. RECEPT WICHUDAPORN CHAIYASAENG STYLING YLVA BERGQVIST FOTO ROLAND PERSSON RÖD CURRY MED TOFU 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 förp fast naturell tofu à 270 g 1 dl vetemjöl 5 dl + 3 msk neutral olja ½ gul lök ½ röd paprika ½ zucchini 1 förp kokta kikärtor ca 380 g 2 msk röd currypaste 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 msk strösocker 2 grönsaksbuljongtärningar salt kokt jasminris och limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär tofun i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda runt i mjölet. Hetta upp 5 dl olja till 170–180° C. Fritera tofun i omgångar ca 4–5 minuter, låt rinna av på hushållspapper. 2. Skala och skär löken i stora bitar. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i stora bitar. Häll av kikärtorna. 3. Hetta upp 3 msk olja med röd currypaste i en kastrull och låt fräsa 1–2 minuter. Tillsätt lök, kikärtor, kokosmjölk, socker och buljongtärningar och låt koka 2–3 minuter. 4. Tillsätt paprika och zucchini. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt. Toppa med tofu och gärna koriander. Servera med ris och limeklyftor. 27 BUFFÉ #12/2019 KOM IHÅG! När du använt färdigt frityroljan: lämna den till återvinningscentralen eller häll i en förpackning av t ex plast eller papper, förslut och släng med brännbart avfall. smaker
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET