Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET SISTA ORDET Vardagsräddare Sofia
s favoriter: Mitt i julstressen krävs det enkla middagar som underlättar i vardagen. Buffés matkreatör Sofia Nilsson delar med sig av sina bästa tips! 3 rätter under 15 minuter GRÖN SOPPA MED VITLÖKSBRÖD En värmande soppa går alltid hem! Prova en med broccoli och ärtor, som serveras tillsammans med nygräddat vitlöksbröd. TONFISKPASTA MED KROSSADE TOMATER En räddare i nöden när man snabbt vill ha middagen färdig. Laga pasta med tonfisk, vitlök, krossade tomater och haricots verts. POTATIS - OCH HALLOUMIRÅRAKA Med riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och håller dessutom ihop bättre. Servera med avokado och en klick yoghurt. Alla recept hittar du på buffe.se. Stek rårakan i smör och olja för bästa resultat! För ännu mer matinspiration och tips, följ @tidningenbuffe på Instagram. GREKISK PLÅT 4 PERSONER / 30 MIN Sätt ugnen på 225°C. Skär 500 g fast potatis i bitar. Häll av och skölj 1 förp kokta kikärtor, torka torra med hushållspapper. Lägg potatis, kikärtor och 1 dl urkärnade svarta oliver på en plåt och blanda med 2 msk olja, 2 tsk oregano och ½ tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär 300 g lammkorv i bitar och lägg på plåten. Ställ in ytterligare ca 10 minuter. Toppa plåten med skivad rödlök, tärnade tomater och smulad fetaost. Servera med tzatziki. Tävla om boken Högtid Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Högtid” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Högtid”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken fiskart kommer stenbitsrom från? A Regnbågslax B Sjurygg C Sik 2. Vilket av följande har högst innehåll av kolhydrater? A Komjölk B Havredryck C Båda innehåller lika mycket 3. Vilken rätt var den trendigaste 2019? A Ramen B Pulled pork C Lasagne Rätt svar från Buffé #11: 1. 1500-talet 2. Ädelgran 3. Vid knäckkokning Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 47 BUFFÉ #12/2019 Buf fé #01 kommer 22 januar i . Foto Susanna Blåvarg STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO MATHIAS NORDGREN