Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
VARDAG WOK MED RYGGBIFF OCH BAMBUSKOTT 4 PERSONER
/ 30 MIN INGREDIENSER ca 450 g ryggbiff 1 gul lök 1 vitlöksklyfta ½ broccoli ½ röd paprika 1 dl ostronsås 2 msk japansk soja 1 msk konc oxfond 1 msk strösocker 1 tsk crema di balsamico 1 tsk majsstärkelse 2 msk sesamolja 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 burk skivade bambuskott ca 200 g 2 finskurna salladslökar kokt jasminris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär ryggbiffen i strimlor. Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och finhacka vitlöken. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ostronsås, soja, fond, socker, balsamico, majsstärkelse och ½ dl vatten. 2. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och tillsätt biff, lök, vitlök, salt och peppar. Låt fräsa 3 minuter tills det får lite färg. Tillsätt såsen och låt koka 2–3 minuter. Häll av bambuskotten. Tillsätt broccoli, paprika, bambuskott och salladslök. Fräs ytterligare 2–3 minuter. Servera med ris. 31 BUFFÉ #12/2019
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET