Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé ETT GNISTRANDE AVSLUT
NYÅRSAFTON DECEMBER Skräddarsy din meny: Välj var
mrätt TORSKRYGG MED BRYNT SMÖRVINÄGRETT 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 8 bitar torskryggfilé à ca 150 g 1 liter vatten ca 100 g regnbågseller löjrom olja salt, svartpeppar dill och körvel till garnering Mandelpotatisstomp 1 kg skalad mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Krossa potatisen med en träslev och vänd ner smöret, osten och gräddfilen. Smaka av med salt. 2. Brynt smör-vinägrett: Bryn smöret i en kastrull. Skala gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Blanda det ljumna brynta smöret med gurktärningar och citronjuice vid servering. Smaka av med salt och peppar. 3. Sätt ugnen på 100° C. Blanda vatten med 1 dl salt och lägg ner torsken i lagen. Låt rimma 10 minuter. Lyft upp och lägg torsken i kallt vatten för att avstanna rimningen. Torka torr och lägg på en oljad plåt. Täck med folie och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills innertemperaturen är 56° ,,. C. 4. Servera torsken med mandelpotatisstompet och vinägretten. Toppa med rom och örter. 16 BUFFÉ #12/2019
Buffé GODA GÅVOR
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé THAILÄNDSKA SMAKER
Buffé MATSKOLA
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé FÖR SMÅ SOCKERBAGARE
Buffé #MITTBUFFÉ
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET