Buffé 1
KRÄFTOR KRÄFTSKAGEN 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIEN
SER ca 200 g skalade kräftstjärtar ½ dl crème fraiche 1 dl majonnäs ½ tsk dijonsenap 1 msk finriven pepparrot 1 tsk finrivet citronskal 2 msk finskuren gräslök 1 msk finhackad dill ljust bröd till servering salt, peppar GÖR SÅ HÄR 1. Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 2. Servera med bröd. TIPS! Stek gärna brödet i smör. KRÄFTSOPPA 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 600 g kokta kräftor 1 gul lök 1 liten vitlöksklyfta 150 g fänkål 2 msk smör 2 tsk tomatpuré 1 krondill eller 2 dillstjälkar 1 dl torrt vitt vin 2 msk konc fiskfond 6 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 krm cayennepeppar salt rostat ljust bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala kräftorna. Lägg kräftstjärtarna i kylen. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. 2. Fräs kräftskalen i smöret med tomatpurén någon minut. Tillsätt lök, vitlök, fänkål och dill. Fräs ytterligare ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vin, fond och vatten, låt koka på svag värme ca 15 minuter. Sila soppan och häll tillbaka i kastrullen. 3. Tillsätt grädde och låt koka på medelvärme ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar och salt. 4. Garnera soppan med kräftstjärtarna och gärna dill. Servera med rostat bröd. 25 BUFFÉ #08/2019