Buffé 1
MELLANMÅL MANDELBARS CA 10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER BANANPANNKAKOR CA 15 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 3 dl mandel 1 dl torkad frukt t ex tranbär eller russin 1 dl pumpakärnor ½ dl linfrön ¾ dl mandelmjöl 1 dl kokosolja ¾ dl agavesirap eller honung GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. 2. Grovhacka nötterna, frukten och fröna och lägg i en bunke. 3. Värm kokosolja och honung i en kastrull. Häll i bunken och blanda väl. 4. Tryck ut i en bakpappersklädd form ca 15 x 20 cm till ett jämnt lager. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna helt. Skär i bitar och förvara svalt. 1 banan 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 dl mjölk eller växtbaserad dryck 1 krm salt raps- eller kokosolja till stekning lönnsirap och bär till servering GÖR SÅ HÄR 1. Mosa bananen och mixa med vetemjöl, bakpulver, mjölk och salt. Låt smeten vila minst 10 minuter. 2. Stek små pannkakor i olja. Servera med sirap och bär. TIPS! Förbered pannkakssmeten i förväg och förvara i en flaska i kylen. Bara att ta fram och steka när eftermiddagshungern slår till! Smeten håller upp till tre dagar. OVERNIGHT OATS MED KOKOSMJÖLK 2 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl kokosmjölk 1 msk chiafrön 2 msk linfrön 3 msk havregryn 1 tsk agavesirap eller honung färska bär att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg över i två glas eller burkar. Förvara övertäckt i kylen över natten. 2. Toppa med färska bär vid servering. TIPS! Häll upp smoothien i en burk med lock, så kan du enkelt ta med dig den när du är på språng. 31 BUFFÉ #08/2019 › ›