Buffé 1
MELLANMÅL Siri Barje bjuder på mellanmål som är e
nkla att förbereda och förvara i kylen. Här är sex mellisidéer för stor och liten hunger, på språng eller i lugn och ro. TIPS! Spara kikärtsspadet och använd som bas till vegansk majonnäs. GRÖN SMOOTHIE MED PÄRON OCH SPENAT 2 PERSONER / 15 MIN Mixa 1 urkärnat päron, t ex conference, med 2 msk frysta gröna ärtor, 1 dl färsk spenat, 2 dl mjölk eller växtbaserad dryck, 1 msk osötat jordnötssmör och 1 tsk hampafrön till en slät smoothie. Häll upp i två glas och toppa gärna med hampafrön. VEGOPASTEJ CA 3 DL / 15 MIN INGREDIENSER 1 burk kokta kikärtor ca 380 g 1 skivad salladslök ¾ dl soltorkade tomater ¾ dl valnötter 3 msk olivolja 1 dl hackad persilja 1 msk japansk soja 1 tsk vinäger 1 krm salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Häll av och skölj kikärtorna. Mixa alla ingredienser till en grynig pastej. Låt stå minst 10 minuter före servering. 2. Servera gärna på bröd med saltgurka och rostade sesamfrön. 30 BUFFÉ #08/2019 RECEPT OCH STYLING SIRI BARJE FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL Energiboost! ›