Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Bjud på höstens godaste Kyckling med plommon, ape
lsinzest och svart ris Vi ger kycklingen syra, fruktig sötma och frisk smak från plommon, apelsin och kryddan sumak, tillsammans med djup från vitlök och rosmarin. Svart ris är gott och vackert till. Ca 55 min –1,5 h 4 port 800 g kycklinginnanlår, av kravmärkt kyckling zest av 1 apelsin 2 msk sumak 1 tsk kanel 1 tsk allkrydda salt peppar 3 msk olivolja 6 plommon, halverade och kärnfria 6 vitlöksklyftor, skalade 3 msk flytande honung 2 msk olivolja ½ tsk kanel ½ tsk allkrydda 2 rosmarinkvistar 1 tsk salt 2 msk vatten 1 msk saft från apelsin svart ris 1. Riv zest från apelsinen. Rör ihop den med sumak, kanel, allkrydda, salt och peppar. Tillsätt hälften av olivoljan. 2. Bred kryddblandningen på kycklingen med hjälp av en sked. För att kycklingen ska ta smak av kryddorna, låt den gärna stå i kylskåp i minst 1 timme, men tiden kan kortas vid behov. 3. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Stek kycklingen i en stekpanna för att ge stekyta, ca 2–3 min per sida. Lägg i en ugnsform och addera plommon, vitlöksklyftor, honung, olivolja, kanel, allkrydda, rosmarinkvistar, salt och vatten. Stek i ugn ca 20 min. 5. Blanda saften från apelsinen med resten (d.v.s 1 ½ msk) av olivoljan. Ringla detta över kycklingen i ugnen. Stek i ugnen i ytterligare ca 10 min eller tills kycklingen är klar. 6. Låt gärna kycklingen vila innan servering. Garnera med rosmarinkvistar. 7. Servera med svart ris. Hemlagat 11
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst