Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Bjud på höstens godaste Lammfilé med cannellinibö
ngryta, rosmarin och chutney Mättande och välsmakande när du vill laga något extra hjärtevärmande till familj eller vänner. Gör gärna rosmarinolja och chutney någon dag innan, eller ersätt med färdigköpt alternativ. Tips! Om du vill förenkla kan du köpa färdigpicklad rödlök i stället för att göra egen chutney, och i stället för att göra egen olja ringla över fin olivolja och strö över rosmarinblad. Rosmarinolja 1 dl olivolja 4 tsk hackad färsk rosmarin Ca 1 h 4 port Böngryta 2–3 msk olivolja 1 liten lök, finhackad 4 vitlöksklyftor, finhackade 3 frp kokta cannellinibönor (à 380 g), sköljda 2 dl ekologisk mjölk 2 msk näringsjäst salt peppar Lammfilé 400 g ekologisk lammytterfilé 1 msk färsk rosmarin, hackad 1. Värm 2 msk olja i en medelstor kastrull, tillsätt hackad lök och stek i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs på låg till medelhög värme, rör om ofta, tills löken och vitlöken är mjuk och doftande men inte brynt. Krydda med salt och peppar. 2. Tillsätt bönor, mjölk och näringsjäst. Smaka av med salt och peppar igen. 3. Låt sjuda på låg till medelhög värme, ca 20 min, till krämig konsistens. 4. Medan bönorna sjuder, skär lammfilén i portionsbitar. Salta, peppra och gnid in med rosmarin. Bryn köttet i stekpanna och efterstek under lock i ca 5 min. 5. Fördela böngrytan på tallrikar. Toppa med skivor av lamm och balsamicolökchutney. Ringla över rosmarinolja. Servera ett gott bröd till. Plocka bladen från rosmarinstjälkarna och finhacka. Värm olivolja i en liten kastrull tills oljan får krusningar på ytan, lyft kastrullen från värmen och lägg i rosmarin – den ska fräsa när den träffar oljan men inte bli brun. Balsamicolökchutney 750 g rödlök, finhackad 1 ½ msk olivolja 1 tsk salt ¹⁄4 tsk malen svartpeppar 3 dl ljust muscovadosocker 2 ½ dl rödvinsvinäger 6 msk balsamvinäger I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt olja och rödlök. Rör under cirka 10 minuter tills löken börjar mjukna och blir genomskinlig. Strö i salt och peppar. Rör om ordentligt och fortsätt tillaga i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sockret, rödvinsvinägern och balsamvinägern. Koka upp blandningen. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 20 min. Rör om då och då. Hemlagat 13
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst