Loading...
Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Bjud på höstens godaste Ge pajen ett vackert rust
ikt utseende med invikta kanter. Rustik paj med apelsin- och honungsbräserad fänkål Fänkål har mild sötma med kryddiga lakritstoner och gifter sig fint med apelsin. Buljong och honung ger ännu mer smaklyft. Servera gärna med en grönsallad. Ca 60 min 2 fänkål 2 msk olivolja 1 msk smör 125 ml saft från 1–2 apelsiner 1 kycklingbuljongtärning 1 msk flytande honung 1 tsk dragon fänkålsvippor 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Pajdeg: Blanda mjöl, smör, dragon och salt till en smulig deg. Tillsätt därefter ägg och vatten och blanda ihop snabbt. Ställ i kylen i 15 min. 3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till ca 30 cm i diameter. 4. Skär av de hårda delarna på toppen av fänkålen och ta bort lager som ser mindre bra ut. Skär fänkålen på längden. Spara fänkålens vippor. Pensla pajens kanter med saft från apelsin före gräddning. Vid servering, lägg på fänkålsvippor. 5. Stek fänkålen med olja och smör för att ge den en fin stekyta. 6. Addera apelsinsaft, kycklingbuljongtärning, honung och dragon. Koka i ca 10–15 min tills fänkålen är mjuk och tills lite vätska finns kvar i pannan. Vänd fänkålen då och då. 7. Fördela fänkålen över degen. Lämna ca 2 cm runt kanterna. Ringla över vätskan från pannan, men lämna lite kvar för pensling. 8. Vik in kanterna och pensla dem med den resterande vätskan från pannan. 9. Grädda i ca 25 min eller tills pajen fått färg. 10. Garnera med fänkålsvipporna. 6 port Pajdeg 3 ½ dl vetemjöl 100 g smör 2 tsk dragon ½ tsk salt 1 ekologiskt ägg 1 msk kallt vatten 14 Hemlagat
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst