Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna Sä
song Majrovan – en vacker rotfruktsdoldis Den lila- och ibland grönskimrande majrovan är vacker där den ligger i butikshyllan. Men vad lagar man av den? Det vita köttet påminner lite om rädisa, och den kan ätas både rå och kokt. Skala och riv den i en sallad, eller ät den klyftad och ugnsbakad med smör, vitlök och riven parmesan. Den är också god i en gratäng med persilja och grädde. Eller använd den i en chèvre chaud, i stället för rödbeta. När du väljer råvaror i säsong smakar de extra mycket och gott. Det är dessutom ofta prisvärt! Höst. Tid för skörd av rotfrukter – prisvärda och hållbara val då de trivs i vårt klimat och kan odlas på friland – det vill säga är närodlade och inte behöver transporteras långt. De kan också lagras i månader. Morot, rödbeta och kålrot och inte minst den stora trotjänaren potatis är några kära, väl bekanta rotfruktsklassiker. Men har du koll på rotfruktsdoldisarna? Låt oss presentera några. Lägg in rotfrukter Skär till exempel morot, rotselleri, palsternacka och doldisarna persiljerot och majrova i bitar, koka i några minuter, skölj och lägg i en väl rengjord glasburk. Häll på ättikslag. Servera till exempelvis pytt i panna. 22
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst