Loading...
Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
God och enkel vardag pumpasäsong! Passa på i Butt
ernutpumpan har kurvig päronform och smaken är söt och nötig. Pumpastroganoff med rostade plommon Älskade stroganoff. Vi gör vår favorit vegetarisk och ersätter falukorven med ugnsrostad pumpa och plommon. Ca 25 min 4 port Tips: För att få fluffigt ris är det viktigt att skölja riset flera gånger tills vattnet är helt klart. Då får du bort stärkelse som kan göra riset grötigt. Dessutom minskar risken att riset bränner fast i botten av kastrullen. Butternutpumpan innehåller inte så mycket kärnor och är smidig att använda. 1 butternutpumpa (ca 700 g) 2 gula lökar 250 g plommon 2 vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré ½ msk olivolja 2 dl ekologisk crème fraiche 1 dl ekologisk grädde 2 tsk dijonsenap 1 msk grönsaksfond 1 dl färsk persilja salt svartpeppar Servera med: ris färsk persilja 1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i klyftpotatisstora bitar. Skär lök och plommon i klyftor. 2. Lägg pumpa, lök och plommon på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. 3. Fräs hackad vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull tills tomatpurén mörknar i färg. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min. 4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med ris. Tips! Se sid 35 för recept på rostade pumpakärnor. Hemlagat 27
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst