Loading...
Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
God och enkel vardag Snabb bolognese med rostad t
omat och fänkål Vem älskar inte en ”bollo”?! I det här receptet maxar vi smakerna – utan att det tar lång tid att laga till. Ca 30 min 4 port ½ förpackning valfri ”lång” pasta, t ex spagetti 500 g Garant Nöt & Gröntfärs ½ dl olivolja 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 tsk torkad timjan 390 g finkrossade tomater 95 g röd pesto Tips: Passa på att rosta en större mängd fänkål och tomater som du kan använda senare till en smakrik tomatsås. Perfekt till en vegetarisk lasagne eller som bas till en grönsakssoppa. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Dela varje fänkålshuvud i fyra bitar. Lägg dem på en liten ugnsplåt tillsammans med babytomaterna. Ringla över lite olja och krydda med salt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. De hela babytomaterna och bitarna av fänkål blir vackra på tallriken. 3. Bryn färsen i olivoljan. Salta och peppra. Sänk värmen. 4. Hacka lök och vitlök. Låt lök och timjan fräsa med färsen i några minuter. 5. Tillsätt pesto, finkrossade tomater, vatten och fond. Låt koka ihop under ca 15–20 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. 6. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. 7. Skär den rostade fänkålen grovt och lägg den i såsen tillsammans med de rostade tomaterna. Blanda ihop såsen med pastan. Servera med riven parmesan. 1 msk köttfond 1 dl vatten salt svartpeppar 2 fänkålshuvuden 200 g babytomater Servera med: parmesan Genom att rosta tomat och fänkål får de djup smak. 30 Hemlagat
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst