Hemlagat Trend – Dekorera matbordet och njut av sv
amp, snabba nudlar och ägg
Hemlagat Mat i säsong – Bjud på höstskörd
Hemlagat Porträttet – Matfilosofi enligt Jessie So
mmarström
Hemlagat Säsong – Lär känna rotfruktsdoldisarna
Hemlagat Enkel och god vardag – Klassiker på nya s
ätt
Hemlagat Garanterad succé – Fransk socca
Socca med broccoli och salsiccia Socca är en fran
sk, frasig kikärtspannkaka som äts som streetfood på Nice gator, stekt i heta gjutjärnspannor. Här toppar vi den med sotig broccoli, saftig salsiccia och frisk citron. Fransk socca 1. Sätt ugnen på 225 grader. När ugnen är redo, ställ in en gjutjärnspanna (ca 25 cm i diameter) och värm i 10 min. 2. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, salt och peppar till en tunn smet. 3. Värm 1 ½ matsked olivolja i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och schalottenlök och fräs i en minut, tills löken är genomskinlig. 4. Häll pannans innehåll i smeten och vispa igen. Ca 60 min 6 st Soccasmet 1 ½ dl kikärtsmjöl 1 ³⁄4 dl vatten, plus till ev utspädning ½–1 tsk havssalt peppar 2 små schalottenlökar, tunt skivade 2 vitlöksklyftor, finhackade olivolja, till stekning Topping 300 g salsicciafärs alt vegofärs 250 g broccoli 2 ekologiska citroner, tunt skivade 2 frp mozzarella (à 125 g) 1 rödlök 1 kruka timjan citronolivolja chiliflakes flingsalt 5. För varje socca: Med ugnsvantar, ta ut gjutjärnspannan från ugnen. Häll 1 matsked olivolja i pannan, snurra pannan så att botten täcks. Häll sedan smeten i pannan och snurra tills smeten når kanterna. Ställ tillbaka pannan i ugnen och grädda i 10–12 min, tills soccan är gyllene. Topping 1. Dra skinnet av salsiccian. Lägg den i en stekpanna och finfördela till färs med gaffel. Fräs i 4–5 minuter. 2. Skär mindre buketter av broccolin och skiva stammen. Stek i rikligt med olivolja på medelhög till hög värme i 3–4 minuter tills broccolin får rejält med färg, den ska vara lite sotig. Vänd och tillaga i några minuter till. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär citronerna i papperstunna skivor, med mandolin eller vass kniv. Skiva rödlöken tunt. Tips! Toppa dina soccas med vad du har hemma. 4. Toppa varje socca med först citronskivor, sedan valfri mängd mozzarella riven i bitar, rödlöksskivor, broccoli och salsiccia. Grädda i ugnen ca 6–8 min. 5. Strö lite timjanblad över varje socca och ringla över citronolivolja. Krydda med flingsalt och chiliflakes. Hemlagat 33
Hemlagat Köksknep – Sagolikt gott av pumpa och Sei
rans skafferilyx
Hemlagat Vad blir det till middag? – Foodgeekz fav
oritbowl
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst