Buffé 1
Växtriket regerar Genom att torsken snabbrimmas b
lir den extra saftig. ÅNGAD TORSK Se fisken som ett tillbehör till allt det gröna. FÖR 4 PERSONER ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 3/4 dl salt finrivet skal av 2 citroner 75 g smör rå blomkål att riva över vatten GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 150°C. Ställ in en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll i 5 dl vatten. 2.Blanda 8 dl vatten, salt och skal från 1 citron i en bunke. Vispa tills saltet har löst sig. Lägg i fisken. Låt snabbrimma 10 minuter. 3.Häll av, skölj fisken i kallt vatten och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen på galler ovanför långpannan 5–10 minuter, tills fisken är klar. 4.Smält och bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Ta från värmen och låt stå så att det skiktar sig. 5. Ta ut fisken. Häll av vätskan. Häll på den klara delen av det brynta smöret, ta ej med bottensatsen. Riv över blomkål och skal från 1 citron. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. BUFFÉ 2 • 2 012 11 »Drivkraften är att skapa fler och nya smakupplevelser. Genom att odla sin trädgård har Paul Svensson hittat hem.« ALLTID I PAULS KÖK Gul lök. Minst 1 1/2 kg finns alltid hemma. Paul ugnsgrillar den ofta. Champinjoner. Underskattad svamp, godast hårdstekt eller rökt, se tips. Rotselleri. I stället för potatis. Morötter. Jag säger bara ugnsrostade morötter med apelsin och mynta. Gurka. En självklar basråvara. Prova att blanda fint tärnad gurka i en dressing. Äpplen. Mjuka till matlagning, syrliga att äta som de är. Potatis. En ugnsbakad asterix med vispat smör och lite gräddfil är grymt. Citron. Gärna ekologisk, de har tät och mogen smak.