Buffé 1
MED McCARTNEYS tillsammans med döttrarna Stella o
ch Mary. RECEPT UR KOKBOKEN »MEAT FREE MONDAY COOKBOOK« FOTO TARA FISCHER FÖR TRE ÅR SEDAN lanserade Paul, Stella och Mary McCartney kampanjen Meat Free Monday. Syftet är att lära människor världen över betydelsen av att äta mindre kött för klimatets skull och mer frukt och grönt för bättre hälsa. »The Meat Free Monday Cookbook« är fullspäckad med familjens köttfria favoritmenyer för alla årets måndagar. Vi föll för en krämig pastarätt med broccoli och gorgonzola. Köttfritt – Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger Paul McCartney, ex-Beatlen som vill inspirera fler att äta köttfritt en dag i veckan. Nu har han skrivit en vegetarisk kokbok Stella, Paul och Mary McCartney. Uppmaningen i familjen McCartneys kokbok är tydlig – ät köttfritt på måndagar. (På engelska, Kyle Books.) TIPS! Gå in på ICA.se/buffe och lyssna på Paul McCartneys låt »Meat Free Monday Song«. Där hittar du även ytterligare två recept ur kokboken. PENNE MED BROCCOLI, MASCARPONE OCH GORGONZOLA Spännande pastarätt med många godsaker och smaker i ett. Yummie! FÖR 4 PERSONER 400 g pasta, t ex penne 1 msk hasselnötter 500 g broccoli 50 g mascarpone 150 g gorgonzola 2 msk crème fraiche 1 msk balsamvinäger 1 msk torrt vitt vin eller 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk kapris 1 dl svarta svarta oliver salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2.Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga tills skalet lossnar. Grovhacka nötterna. 3.Skär broccolin i buketter. Koka 4–5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av. 4.Koka upp mascarpone, gorgonzola, crème fraiche, vinäger, vin eller citronjuice i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över kapris, oliver och nötter. 5. Mal över svartpeppar och servera genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Innehåller laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: använd äggfri pasta. BUFFÉ 2 • 2 012 27