Buffé 1
NU KAN DU OCKSÅ BLI testlagare Varje månad public
erar vi kommentarer från fem »nya« testlagare. Dessa belönas med matcheckar. Häng med och testlaga recept i förväg du med! g Många tusen har känt sig manade, men bara en dryg handfull har blivit utvalda. Det har känts lite orättvist, så nu har vi ändrat reglerna: Alla som vill kan testlaga Buffés recept i förväg. Gör så här: Gå in på ICA.se/Testlagarna och anmäl dig. Vi mejlar ut fem nya recept i god tid. Du väljer att provlaga ett eller flera av dessa. Sedan skriver du in dina kommentarer på webben; det kan vara hur du gillade rätten och/ eller om du skulle vilja förändra den på något sätt. Vi väljer ut fem »nya« testlagare bland dem som har svarat. Förutom att deras kommentarer hamnar i tidningen belönas dessa fem testlagare med matcheckar på 400 kronor vardera. Ytterligare 10 testlagare får trisslotter för 100 kronor VÄND OCH SE MÅNADENS TESTLAGARKOMMENTARER MÅNADENS LÄSARRECEPT FRÅN EN TESTLAGARE BELÖNAS MED 1 000 KR FÄRSBULLAR »EXTRA ALLT« Smarriga färsbullar som innehåller det mesta! Det extra ägget i fyllningen gör dem riktigt saftiga. FÖR 4 PERSONER 500 g nötfärs 1/2 dl ströbröd 1 dl matlagningsgrädde 1 liten gul lök 1/2 dl kapris 1 ägg FYLLNING 1 paket fetaost (150 g) 1/2 dl kalamataoliver 2 msk finskuren gräslök 1/2 msk honung 1 tsk torkad oregano 1 ägg GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Blanda ströbröd och grädde. Låt stå 5 minuter. 3.Skala och riv löken fint. Blanda färsen med lök, ströbrödsblandning, kapris och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 4. Fyllning: Smula fetaosten. Grovhacka oliverna. Blanda fetaost och oliver med gräslök, honung, oregano och ägg. 5. Forma färsen till ca 12 biffar. Gör en urgröpning i mitten och lägg i lite av fyllningen. Nyp ihop och forma till stora köttbullar. Upprepa med resten av färsen. 6.Lägg färsbullarna på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter. Servera gärna med klyftpotatis och en grönsallad. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, boveteflingor eller rent havre. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Använd mjölkfritt ströbröd och laktosfri mjölk. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Använd mjölkfritt ströbröd och ersätt mjölk med t ex Solhavre. Innehåller ägg. Gör som Stina SKICKA IN DITT BÄSTA RECEPT ÄR DU TESTLAGARE och har ett recept du vill dela med dig av? Gör som Stina och skicka in det till oss! Publicerade bidrag får matcheckar för 1 000 kronor. Receptet ska vara kort, hyfsat lättlagat och gärna tillföra något nytt. Det kan vara en enkel dessert, något bakat, gott tillbehör, smidig förrätt eller en god sås/röra. Gå in på ICA.se/lasarrecept för mer information. INSKICKAT AV: STINA BODÉN, 33, ÖSTERSUND D »Jag gillar mat som går smidigt att laga men som ändå imponerar i smak och presentation. Att tillaga färsbullar i ugn är verkligen kanon, och både färssort och fyllning går lätt att variera.« m BUFFÉ 2 • 2 012 29