Buffé 1
COCONUT CUPCAKE MED APELSINFROSTING Maffiga bakve
rk som blir saftiga och smakrika av rostad kokos. Givetvis går det bra att använda köpemarmelad till frostingen. GER 12 STYCKEN 1 dl riven kokos 100 g rumsvarmt smör 2 1/2 dl socker 2 ägg finrivet skal av 1 citron 1 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt ev limequats eller kumquats till garnering APELSINFROSTING 50 g rumsvarmt smör 4 dl florsocker 150 g färskost av philadelphiatyp finrivet skal av 1 apelsin 1 dl apelsinmarmelad (se sid 7) GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. 2.Rosta kokosen lätt gyllene i en torr och het stekpanna. Låt svalna. Mixa i matberedare till ett fint pulver. 3.Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp. 4.Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt citronskal och gräddfil och vispa till en jämn smet. 5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. 6.Tillsätt mjölblandningen och kokosen i smeten. Vispa snabbt ihop. 7.Fyll smeten i muffinsformar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter. Låt svalna helt. 8. Apelsinfrosting: Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost och apelsinskal. Vispa smeten slät. 9.Toppa varje muffins med frosting, 1 tsk apelsinmarmelad och 1 skiva limequat eller kumquat. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, gräddfil och färskost. Dekorativ småcitrus KUMQUAT Koka in kumquats i sock- erlag, sylta till köttbiten eller frys in i skivor och ha i bål. »Om livet ger dig citroner – gör lemonad.« OKÄND 6 BUFFÉ 2 • 2 012