Buffé 1
24–7 ÄT NÄR du vill Rulla ut en färdig deg och to
ppa till en vild kebabpizza. Eller kolla in nästa uppslag – pimpa svampsoppan med chips och baka gröten! Väljer du stroganoffen här intill så laga dubbelt eller trippelt och frys in. Ett–noll till dig i matchen mot vardagspusslet! Recept & styling Caroline Dafgård Widnersson Foto Lennart Weibull Illustrationer Annika Huett I SÄSONG Vilda tider Plötsligt börjar man som av en händelse längta efter enbär, timjan och svamp. Dags att spana efter färskt vilt i butiken. Men just vildsvinssäsongen pågår faktiskt året om. Gör en maffi g burgare, men blanda upp den magra färsen med en dos fett sidfl äsk. »Fryst viltskav«-säsongen pågår också hela året – tur, för det är ju aldrig fel med en vild kebabpizza. VILD KEBABPIZZA Krydda kronhjortsskav med färdig kebabkrydda. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Stek 240 g kronhjortsskav i olja några minuter. Tillsätt 1 msk kebabkrydda och 2 krm salt. Rulla ut degen från 1 pizzakit (600 g) på en plåt. Bred på tomatsåsen. Toppa med viltskavet, 1 tunt skivad gul lök och 2 dl riven västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen på 225°C i 15–20 minuter, tills pizzan fått fi n färg. Rör ihop 1 dl matyoghurt (10 %) med 1 riven vitlöksklyfta och ringla över pizzan. Strö över hackad persilja och servera genast. 22 B UFFÉ 10 • 2016 VILDSVINSBURGARE Vildsvinsfärs har en mild och fi n viltsmak. FÖR 4 PERSONER Blanda 500 g viltfärs (gärna av vildsvin) med 50 g fi nhackat rökt sidfl äsk, 1 tsk mortlade enbär, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till 4 burgare. Grilla eller stek burgarna tills de är genomstekta. Rör ihop 1 dl majonnäs med ½ msk hackad timjan. Servera burgaren med bröd, sallad, västerbottensost och majonnäsen. Fiskpinne– burgare Ruggigt enkelt. FÖR 4 PERSONER Stek 12 fi skpinnar i 2 msk smör. Värm 4 pitabröd. Fördela 1 dl majonnäs, 1 dl bostongurka och fi skpinnarna i bröden. Servera direkt.