Buffé 1
24–7 KLASSISK KORV STROGANOFF Milda, trygga smake
r av tomat och senap. Crème fraichen kan bytas ut mot grädde. Eller byt ut halva mängden mot vatten. FÖR 4–6 PERSONER 500 g falukorv 2 gula lökar 2 ½ dl crème fraiche (34 %) 2 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap smör salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Strimla korven. Skala, dela och strimla löken fi nt. 2. Fräs korv och lök i 2 msk smör några minuter, tills löken mjuknar. 3. Tillsätt crème fraiche, tomatpuré och senap. Späd ev med lite vatten. Låt sjuda 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera gärna med kokt ris. Tips! Dubbla, trippla, fyrla. Fram med största grytan och storkoka för frysen. Ta hjälp av matberedaren så går det snabbt att strimla löken. Pasta stroganoff Byt ut riset mot pasta. Satsa på tagliatelle – det blir godast! Har du redan kokade makaroner kan det vara gratängläge. Blanda strogan med makaronerna i en ugnssäker form, toppa med riven ost och gratinera i 225°C i en kvart, eller tills osten fått färg och allt är varmt. Toppa ryskt Lyxa till stroganoffen på ryskt vis. Ställ fram en skål med smetana eller rysk yoghurt och en annan med hackad saltgurka. Låt var och en toppa efter smak. Smalare & tomatigare Byt ut crème fraiche mot 2 dl passerade tomater. Blanda ner 1 dl matyoghurt (10%) mot slutet av koktiden. Korma style Gå åt det indiska hållet. Slopa senapen och tomatpurén och krydda i stället med indisk currypaste. Hej halloumi! En riktig veggohöjdare! Ta 300 g strimlad halloumi i stället för korven. Stek halloumin och lägg ner den i såsen precis vid servering. Chorizostroga Följ grundreceptet, men byt ut falukorv mot 300 g skivad chorizo och 1 burk kokta avrunna stora vita bönor (ca 400 g). Minska på tomatpurén till 1 msk och lägg i stället till 2 msk ajvar relish – mild eller het beroende på hur mycket du känner att vardagen behöver hottas upp. B UFFÉ 10 • 2016 23