Buffé 1
LAGA I HELGEN LÄTTRIMMAD TORSK MED PUMPACRÈME & V
INBRÄSERAD SVARTKÅL Genom att fi sken försaltas blir den fast i köttet. Gör det på morgonen, så går det snabbt att laga sedan. Ljuvlig kombo med len pumpacrème och fräst svartkål. GÖR SÅ HÄR: 1. Skär torsken i 4 lika stora bitar. Lägg dem på ett fat. Strö över 1 tsk salt och gnid in runt om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. 2. Sätt ugnen på 125°C. 3. Pumpacrème: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vin och 1 tsk salt. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter. 4. Häll av vätskan och mixa pumpan slät tillsammans med crème fraichen. Krydda med FÖR 4 PERSONER 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron rapsolja salt, svartpeppar PUMPACRÈME 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Torka av fi sken med hushållspapper. Krydda den med 1 krm peppar och lägg i en ugnssäker form. Ställ i mitten av ugnen ca 15 minuter. 6. Ansa, skölj och strimla kålen grovt. Fräs den i smör och 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. 7. Häll på vinet och låt koka ner tills hälften av vätskan återstår. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 8. Strö citronskalet över fi sken. Bjud med grönkål och pumpacrème. Kaxigt enkel! Tips! Använder du torsk med skinn, hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Lägg i fi sken med skinnsidan nedåt, stek på hög värme ca 1 minut. Skinnet ska få en mörk, knaprig yta. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen i 125ºC ca 10 minuter. Servera torsken med tillbehören. 32 B U F F É 10 • 201 4