Buffé 1
#buff ebilden STRÖSSLA, GRÄDDA, paj! Strössla hav
regryn och mandelmassa över äpplena. Hyvla över smöret. Grädda. Njut! Emma Augustinsson vann Buffés Instagramtävling med sin snabba och supergoda paj. Foto Lennart Weibull Styling Karolina Olson Haglund ÄPPELPAJ MED MANDELSMUL Emma Augustinsson inspirerade till den här lättbakade pajen. Variera smaken genom att byta ut kryddorna mot rivet skal av en citron eller strö en näve russin över äpplena. FÖR 6–8 PERSONER 6 äpplen ½ tsk mortlade kardemummakärnor ½ tsk malen kanel 200 g riven mandelmassa 1 dl havregryn 75 g smör GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och strö över kryddorna. 2. Varva riven mandelmassa och havregryn ovanpå. Hyvla över smöret. 3. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter. Servera med vaniljglass eller en klick vispad grädde. FÖR ALLA Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/ matfett. Servera med laktosfri glass/grädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet. Fri från ägg, om grädde eller äggfri glass serveras. # Tävla du också! I varje nummer av Buffé utlyser vi en ny Instagramtävling med en given råvara, en särskild typ av rätt eller på ett särskilt tema. Följ tävlingen via kontot @tidningenbuffe på Instagram och hashtaggen #buffebilden. Läs mer om månadens tävling på sid 7. För fullständiga villkor, se ica.se/buffe. Där finns också en liten guide till Instagram. Pajmakare EMMA AUGUSTINSSON, 20 år Familj: Mamma, pappa, lillebror & pojkvän. Jobbar: McDonald’s. Fritid: Umgås med familj och vänner, gymma och laga mat. Matfavorit: Kycklingtacos. B U F F É 10 • 201 4 35 TÄVLA OCH VINN