Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 ÄPPELPAJ FRÅN CULLOHILL FÖR 8-1 2 PE
RSONER DEG: 225 g smör 55 g strösocker, drygt 4 msk 2 ägg 340 g vetemjöl, drygt 51/2 dl FYLLNING: 675 g äpplen som lätt mosar sig 140 g socker, knappt 1 3/4 dl 2-3 kryddnejlikor ägg till pensling råsocker och lättvispad grädde till servering GÖ R SÅ HÄR: l.Sätt ugnen på 175°C. Rör ihop smör och socker kraftigt för hand eller i matberedare. 2. Tillsätt äggen och rör i några minuter. Rör i mjölet. Kyl i minst 1 timme. 3. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock, och använd ca 2/3 att klä pajformen med (ca 26 cm i diameter). 4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i pajformen. Strö över socker och tillsätt kryddnejlikorna. 5. Täck med ett deglock (dekorera gärna locket med utskurna löv av deg) och pensla med ägg. Ställ in i ugnen i 45-60 minuter. Servera uppskuren med lättvispad grädde och strö över lite råsocker.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40