Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Tradition & mångfald Taste of London
Har du varit i London och besökt några av de tusentals restaurangerna, då har du säkert konstaterat att den bästa maten finns i de etniska köken - i alla fall om man inte vill ruinera sig på kuppen. Engelsk mat av idag är indisk, italiensk, kinesisk... Den sedan lång tid stora invandrartätheten är naturligtvis en anledning till det. En annan är kanske att många velat ha ett alternativ till det gamla engelska köket med ganska "stabbig" mat. Här bjuds några typiska rätter direkt från de italienska, asiatiska och indiska restaurangerna i London men anpassade för ditt eget hemmakök. Vi börjar dock med en riktigt "råengelsk" rätt: fish and chips, som man bara inte kan skippa när man tänker på London och mat. FISH AND CHIPS Sprödbakad torsk som finns att köpa fryst här hemma blir perfekt till den här rätten. Hemmagjord pommes frites är enkel att göra, men det går naturligtvis bra att använda färdig. Servera sedan gärna som i London, invirat i brunt papper och tidningspapper. FÖR 4 PERSONER 8-10 medelstora potatisar av fast sort, gärna bintje 1-2 dl rapsolja 600 g sprödbakad torsk 2 tsk salt, gärna havssalt 2 krm nymald vitpeppar 3 msk majonnäs 1 citron 8 små saltgurkor i stavar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatisen och skär den i 5 mm tjocka stavar. Lägg dem i en bunke med kallt vatten så att stärkelse försvinner. 2. Koka upp vatten i en kastrull och förväll potatisstavarna 1 - 2 minuter beroende på tjocklek och potatissort. De får inte bli mosiga. 3. Lägg dem i ett durkslag och spola över kallt vatten. Torka potatisen. 4. Hetta upp hälften av oljan, gärna i en tefloneller titanpanna och frityrstek potatisen i 2 minuter, eller tills de är gyllene till färgen och mjuka inuti. Ta upp och låt droppa av på hushållspapper en kort stund. 5. Frityrstek fisken ett par minuter i resterande olja, eller stek i ugnen. 6. Lägg upp pommes stripes och fisk i en strut av brunt papper, ev med tidningspapper utanpå. Salta och peppra efter smak. 7. Lägg ev på en klick majonnäs, en citronklyfta och lite gurkstavar och ät genast. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40