Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: vwwv.ica. ©Vad
blir det till middag? Så sent som mellan kl 16 och 18 en vanlig eftermiddag har nära hälften av oss fortfarande inte bestämt vad vi ska äta till middag. Tiden räcker inte till och inspirationen tryter. Det är säkert många som sätter sitt hopp till att idéer ska infinna sig i butiken på väg hem från jobbet. Inom ICA känner vi allt starkare att kunderna vill ha vår hjälp med detta, att enkelt och snabbt hitta färdiga måltidslösningar i butiken. Därför har vi satt igång ett pilotprojekt som vi kallar "Matcoach 1999". Under ett år framåt utbildar vi framtidens butiksmedarbetare - till att börja med 19 matcoacher som ska jobba i var sin butik, just med uppgift att lyfta fram färskvaror, skapa matglädje, hitta nya idéer och inspirera till matlagning. Samtidigt gör vi en storsatsning på området färskvaror; kött, fisk, ost, bröd, frukt och grönt bland annat. Målet är bättre priser och ett bredare sortiment, allt presenterat i nya, fräscha avdelningar. Våra kunder ska uppleva att det är ICAs butiker som är bäst på mat. Svant e Nilsso n Koncernche f IC A A B tirk Vinnare i Sommarkrysset (Buffé juli -99): 1 :a pris: Greta Nilsson, Bräkne-Hoby. 2-3:e pris: Inger Wigzell, Flen. Marta Andersson, Övertorneå. 4-10:e pris: Anita Sellin, Köpmanholmen. Stig Karlsson, Alunda. Viveka Niklasson, Braås. Ingemar Westerlund, Mönsterås. AnnCharlotte Larsson, Vintrosa. Mona Levander, Täby. Johan Åberg, Hönö. ring eller skriv Redaktion : 08-72 8 23O O Adress : Buffé , Bo x 6630 , 1138 4 Stockhol m E-post : red.buffe@forlaget.ica.s e Annons : 021-19400 0 Adress : Stor a gata n 41 , 72 1 8 5 Västerå s ICA Kundkort/adressändring : 033-47479 0 övrig a frågor : 020-8 3 3 3 3 3 (vardaga r 9-16 ) ICA s hemsida : www.ica.s e Chefredaktör : Tony Wallin Ansvari g utgivare : Svante Nilsson Red.sekreterare : Anna Gidgård Red.assistent : Richard Carlsson Annons : Glenn Braun 021 -19 42 56, Peter Bogren 021 -19 41 14. Redaktionsråd : Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tamkoski, Jörgen Wennberg. Produktion : Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro : Scannrepro AB Tryckeri : Tryckcentra AB Q Favoritön! Grön, bördig och böljande; så beskrivs ofta Irland. Och visst stämmer det, men Irland bjuder på mycket mer än vackra landskap. För många är Irland det samma som bra golf, för andra bra fiske. För mig är det bra ridning (hoppning och terräng). Men det är också den perfekta semesterön. Korta avstånd, massor med bra Bed & Breakfast och underbara pubar. På senare år har det också blivit möjligt att få en och annan kulinarisk upplevelse. I det här brittisk-irländska numret bjuds det på både modern och traditionell irländsk matlagning. Det verkligt stora semestermålet för många svenskar är London, inte minst när det gäller weekendresor med teater. Och då blir det givetvis många restaurangbesök - och visst kan det vara spännande att upptäcka på egen hand, men vi har tagit hjälp av det kanske största proffset när det gäller att hitta spännande krogar i London: Guy Dimond som arbetar på "guidebibeln" TimeOut. Det blir tips på såväl soppbarer som billiga restauranger som serverar olika etniska specialiteter. Guy guidar oss till sina speciella små smultron- W.f ställen. Missa dem inte, de är värda en omväg. Och vad vore ett brittiskt nummer utan en vägledning till de speciella ölen. Cheers! Ton y Wallin , chefredaktö r Buff é Ballymaloe: Tre generationer - tre kök Guys bästa mattips i London »15 Efter Jobbet: Engelska klassiker • 20 London bjuder etniskt • 23 Krabbfiske i Donegal • 30 Billiga veckan • 34 Lisbeths krönika • 36 Smått & gott • 27, 29, 33 & 39 Beilas moussaka • 34 Brantrifle • 39 Bubble and squeak • 21 Buttermilk pancakes • 21 Chinatownnudlar • 24 Druvor med melon- och myntasmak Fish and chips • 23 Frau Lenes höstpaj • 34 Fruktdessert från London • 27 Gardensoppa med pistou • 34 Hemgjord ost • 29 Hemlagad miisli • 27 Indisk lammcurry • 25 Kryddig bön- och ostronsåsdipp Lammtagine med citron • 5 Limepicklesås • 31 31 31 Mintsås • 5 Monegasksallad • 11 Mrs Fagans goda scones • 33 Pasta med rostad pumpa & pinjenötter Salviafylld kycklingfilé • 24 Sesamkyckling • 34 Shepherd's Pie • 20 Shortbread från Skottland • 29 Sweet and Sour pasta • 34 Trädgårdskaféts bruschetta • 8 Yoghurt- och hasselnötsdessert • 33 Äppelpaj från Cullohill • 12 29 m Ja n Samuelso n utse r månaden s bäst a vinnyheter . D e presentera s p å www.ica.se , sö k p å Buff é
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40