Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Billiga veckan Här serveras lätt- oc
h snabblagad vardagsmat som inte kostar mer än 15 kronor per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se Sweet and Sou r pasta (4 port) Koka ca 280 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och skär 2 röda paprikor i Idyftor. Skär sedan dessa i strimlor eller skivor. Värm 1 msk olja i en panna. Fräs paprikan i några minuter. Kärna ur 1 grön chilifrukt och strimla. Låt den fräsa med. Smaksätt med 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 tsk råsocker och 1 dl chilisås, gärna stark. Rör ner 1 burk hela tomater (ca 400 g) och låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö basilika över. Servera. Beilas moussaka (4 port) Skala och grovhacka 1 gul lök och finhacka 2 vitlöksklvftor. Fräs löksorterna i 1 msk olja. Ansa ca 300 g svamp, tex champinjoner, och skär ev i bitar. Låt svampen fräsa med. Grovhacka 2 tomater. Kärna ur och strimla 1 gul paprika. Grovhacka 1 paket bladspenat, ca 250 g. Fördela lök, svamp, tomat, paprika och spenat i en ugnssäker form eller panna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grovhacka ca 10 svarta oliver och blanda med 2 1/2 dl yoghurt naturell. Fördela detta över grönsakerna. Strö på 1 dl grovriven parmesanost. Låt stå ca 25 minuter i ugnen, 200°c. Servera med bröd och ev sallad. Gardensoppa med pistou (4 port) Skala och tärna 4 potatisar, 3 morötter och 1 palsternacka. Skär ca 200 g broccoli i buketter. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkök. Tillsärt 1 grönsaksbuljongtärning och 1 liter vatten. Låt småkoka i ca 5 minuter. Salta, peppra och lägg ner 2 dl frysta ärter. Låt soppan bli varm. Gör pistoun: Mosa samman i mortel 1/2 tsk salt och 5 vidöksklyftor till en pasta. Tillsätt 1/2 knippa hackad basilika och arbeta in i pastan. Vispa sedan i 1/2 dl olivolja. Servera soppan med pistoun och lantbröd. Frau Lenes höstpaj (4 port) Hacka samman 3 dl vetemjöl, 100 g margarin och 3 msk vatten till en pajdeg. Lägg den i kyl medan du förbereder fyllningen. Skala och skiva 2 rödlökar. Ansa och dela 300 g svamp i bitar, gärna olika sorter. Strimla 1 liten squash. Fräs svamp och grönsaker i 1 msk olja. Salta, peppra och krydda med 1/2 msk hackad timjan eller 1 tsk torkad. Ställ att svalna något. Kavla eller tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 225°c. Ta ut formen och fördela fyllningen i formen. Strö på 2 dl riven ost, tex pizzaost eller gratängost. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter. Servera gärna med en blandad sallad. Sesamkyckling (4 port) Skala och pressa 2 vitlöksklyftor i en skål. Skala och riv ca 3 cm färsk ingefära ner i skålen. Tillsätt 1 msk apelsinmarmelad och 1/2 dl soja. Lägg 4 kycklinglår med skinn i en ugnssäker form och häll på marinaden. Vänd kycklingen i marinaden ett par gånger så att såsen når allt kött. Låt stå i ca 15 minuter. Häll av marinaden och spar den. Ugnsstek kycklingen i 35 minuter i 225°c. Tillsätt marinaden och låt den bli riktigt varm. Strö över rostade sesamfrön och servera med jasminris och gärna en sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40